Вулин: Без једностраних мера према избеглицама

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је у Бриселу да је на састанку министара држава западнобалканске руте, Немачке и Грчке, закључено да се не предузимају једностране мере према избеглицама.

Такође је оцењено да сусрет на врху ЕУ–Турска, 7. марта, треба да омогући продор у решавању избегличке кризе.

Председник Европског савета Доналд Туск и председник Европске комисије Жан Клод Јункер потврдили су раније да ће лидери Европске уније одржати 7. марта специјални самит са Турском, на којем ће бити речи о избегличкој кризи.

Вулин је нагласио да Србија у политици према мигрантима неће уводити једностране мере, већ да ће следити оно што чине друге земље, у сагласности са домаћим и међународним правом, водећи увек рачуна о националним интересима и интересима српских грађана.

На питање новинара да ли је на данашњем састанку министара дошло до приближавања и усаглашавања ставова, имајући на уму критике Берлина и Атине због најновијег увођења ограничавања уласка избеглица на западнобалканском путу, Вулин је рекао да то није био састанак на коме се говорило "ко јесте, а ко није био крив".

"Покушали смо да нађемо начин да сви заједно функционишемо, јер ниједна земља, било да је то Немачка, Грчка или Србија, не може ово сама да реши", рекао је Вулин и додао да се сваки једнострани потез на крају одрази и на Немачку, и на Грчку, и на Србију.

Вулин је рекао да је Србија на данашњем састанку добила подршку за своју политику према мигрантима и за начин на који се бори са последицама избегличке кризе, а да је српска страна изразила спремност да учествује у заједничком решењу.

Вулин је рекао да до сада Европска унија и Европска комисија нису успеле да нађу јединствено решење за избеглице и да је то највећи проблем.

У Бриселу је данас почео дводневни састанак министара унутрашњих послова и правде Европске уније, на тему мигрантске кризе, а на маргинама тог скупа одржан је састанак министара држава западнобалканске руте, Немачке и Грчке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара