Стефановић и Мали обишли радове у Гроцкој

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Београда Синиша Мали обишли су данас радове на реконструкцији Булевара ослобођења у Гроцкој, где су поручили да ће полиција и градска власт наставити да раде за добробит грађана, показујући делима да испуњавају дата обећања.

У разговору са грађанима Гроцке, Стефановић је рекао да је задовољан, као грађанин Београда, али и као члан владе, када види шта све чине градска и општинске власти, а које имају тежак задатак - да надокнаде све оно што годинама није било урађено.

"То није лако, планови су амбициозни. Али политика владе Александра Вучића да се покажемо конкретним резултатима и делима, а не речима и обећањима, даје резултате", поручио је Стефановић.

Он је истакао да је у Гроцкој у претходних годину дана смањен криминал за око пет одсто и повећан број расветљених кривичних дела.

"Добро је што немамо тешка кривична дела, има имовинских деликата, али се ради на њиховом расветљавању", рекао је Стефановић.

Подсећајући да је недавно отворена полицијска испостава у Лештанима, Стефановић је рекао да се и тиме испуњава обећање да ће полиција бити ближе грађанима.

Он је подвукао да у последње две године није била тако добра сарадња републичке, локалне власти играђана.

"Нисмо људи који су недоступни, желимо да покажемо да земљом може да се управља много боље него у претходном периоду. Много рада је пред нама и наставићемо да се боримо за поштенију, безбеднију Србију, а на грађанима је да нам кажу шта мисле и шта је добро, а шта није", поручио је Стефановић.

Градоначелник Синиша Мали истакао је да обнављајући улицу у Гроцкој, али и школу у Дражњу и Дом здравља у Бегаљици, градска власт покажује да не прави разлику између грађана приградских општина и центра Београда.

Подсећајући да су за ову годину у плану обнова Каленић пијаце, Трга Славија и Трга Републике, Мали је истакао да су у плану и радови који су важни за житеље Гроцке, Барајева, Младеновца, Обреновца...

Подсетио је и на обећање да ће у наредних осам година свако домаћинсто у Беоргаду бити прикључено на водоводну и канализациону мрежу, као и да ће у приградским насељима житељи добилти асфалтиране улице.

Мали је захвалио министру на посвећености који МУП-а, истичући да је Београд сигурнији и безбеднији у последње две године, са мање криминаних дела.

"Морамо да водимо рачуна о томе шта грађани желе, то показује колико смо бољи од претходника. Разговараћемо са грађанима, да чујемо шта смо добро урадили, шта им још треба и ово ће бити наш програм - контакт са грађанима и решавање њихових проблема", казао је Мали.

У Булевару ослобођења у Гроцкој радови на замени комплетне водоводне мреже и асфалтирању улице почели су 15. јануара, а рок за њихов завршетак је 15. април 2016.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара