Скијалишта спремна за зимски распуст, продужена туристичка сезона

Ђаци су од данас на распусту, а у домаћим туристичким местима кажу да су спремни да дочекају госте. Највеће интересовање је за боравак на планинама. Метеоролози најављују топло време наредних дана, али ски-центри раде пуним капацитетом.

Иако су за наредне дане најављене праве пролећне температуре, већ у среду или четвртак се, срећом, очекује пад температуре и снег на планинама, што ће туристичким радницима у скијалиштима умногоме олакшати посао.

Ана Јовановић из "Скијалишта Србије" каже да ски-центри раде пуним капацитетом.

"На Копаонику има око 40 центиметара утабаног снега, раде 24 жичаре, 33 стазе. На Торнику и на Старој Планини је заиста одлично скијање, око 30 центиметара утабаног снега и ради комплетно скијалиште", каже Јовановићева.

Данас је почео школски распуст, а, после више година, туристички радници су се изборили да продуже сезону тако што ће распуст бити у фебруару.

"Заиста је велико интересовање за скијање у Србији. Хотели и скијашке стазе су пуне. Око пет хиљада скијаша дневно скија у ски-центру Копаоник. С обзиром на то да је распуст почео, очекујемо да ће интересовање бити још веће", наводи Јовановићева.

Ударни викенд биће за Дан државности, када је, према њеним речима, прошле године девет и по хиљада скијаша скијало у току једног дана, а ове сезоне у "Скијалиштима Србије" очекују да ће оборити тај рекорд.

Чак и да не буде снега, постоји систем за вештачко оснежавање, тако да "Скијалишта" неће дозволити да распуст прође без скијања.

Недавно комплетирани туристички подаци за 2015. годину показују да је Србија угостила око два и по милиона туриста, што је повећање од 11 одсто у односу на претходну годину.

На српским планинама било је за трећину више туриста у односу на 2014, а на Златибору истичу да су остварили рекордне резултате откад се мери туристички промет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара