Од првог фебруара паркинг се плаћа по минуту

У Београду ће од првог фебруара бити уведен нов начин плаћања паркирања који, како је речено, корисницима зона и СМС паркиралишта омогућава да путем мобилне апликације СТАРТ-СТОП паркирање плаћају само онолико минута колико су провели на паркингу.

Градски менаџер Горан Весић је рекао да ће та нова услуга, коју уводи предузеће "Паркинг сервис", пуно значити грађанима.

Подсетивши да се паркирање до сада плаћало на сат времена, без обзира да ли возило остане на паркингу пуних сат времена или мање од тога, он је истакао да ће нов начин плаћања паркинга бити уведен од првог фебруара.

"Захваљујући тој новој услузи грађани ће моћи да плате само онолико минута колико су паркирали. То значи ако је паркирање 56 динара у првој зони, а останете пола сата, коштаће вас 28 динара", објаснио је Весић новинарима испред Корисничког сервиса "Паркинг сервиса" на Врачару.

У плану је да се гаража на Обилићевом венцу прошири за 220 нових паркинг места, рекао је Весић и додао да се очекује да ће то бити завршено ове године.

"Креће изградња гараже на Студентском тргу, то је нова гаража", рекао је он и додао да ће у наредним годинама у центру града бити изграђене још две гараже, једна поред Бранковог моста која ће покривати Косанчићев венац, а друга испод Трга Републике који ће бити реконструисан.

Директор "Паркинг сервиса" Андрија Чупковић је поновио да нов начин плаћања паркинга почиње од првог фебруара.

"У претходном периоду имали смо доста замерки грађана да паркирање користе по десетак, 15 минута, а морају да плаћају пуних сат времена и то је разлог због чега смо увели овај СТАРТ-СТОП систем", рекао је Чупковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара