Честитке за Божић по грегоријанском календару

Римокатоличка црква и све хришћанске цркве које време рачунају по грегоријанском календару сутра прослављају Божић, а тим поводом честитке мира, среће, радости и благостања упутили су бројни званичници.

Премијер Србије Александар Вучић упутио је божићну честитку београдском надбискупу и митрополиту Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Божић славе по грегоријанском календару.

"Вама и свим верницима који сутра славе овај најсвечанији међу хришћанским празницима, упућујем најсрдачније честитке у нади да ће Божић донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију", написао је Вучић.

"Желим Вам да празничне дане проведете у породичној срећи, миру, радости и духовном благостању. Посебно желим грађанима Србије добро здравље, много рада, успеха и личне среће", наводи се у честитки Вучића. 

Честитку је упутила и председница Скупштине Маја Гојковић са жељом да им велики празник у домове унесе радост, љубав и мир, и да празничне дане проведу са најближима.

"У име Народне скупштине и своје име упућујем најискреније честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника у нади да ће донети међусобно поштовање и разумевање", навела је Гојковићева.

Потпредседница владе Зорана Михајловић честитала је свим грађанима Србије који Божић славе по Грегоријанском календару велики хришћански празник, рођење Христово.

"Желим вам да га проведете у миру, љубави и здрављу са својим породицама. Нека Бадње вече и Божић донесу радост и благостање у ваше домове", навела је Михајловићева.

Потпредседница владе је истакла да су велики верски празници прилика да се подсетимо на лепоту различитости и потребу да сви заједно доприносимо међусобном поштовању и толеранцији.

"Нека овај и сви наредни дани покажу нашу снажну опредељеност ка истинским вредностима, међусобном разумевању и слози", закључила је Михајловићева.

Министар правде Никола Селаковић упутио божићну честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим грађанима Србије који Божић славе по грегоријанском календару уз искрене жеље да најрадоснији празник у миру и радости прославе.

"Преузвишени господине надбискупе, честитам Вам Божић и желим благословену Нову 2016. годину, уз искрене жеље да у миру и радости прославите празнике. Нека Светлост витлејемске зоре обасјава сва јутра и све дане, и да заједно осетимо радост непролазну", навео је министар.

Честитајући Божић, Селаковић је београдском надбискупу пожелео и обиље благослова у ширењу Христове љубави, слоге и мира међу људима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је Божић свим верницима римокатоличке вероисповести, уз поруку да су благи дани који долазе прилика да се окупимо око непролазних хришћанских вредности.  

"Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, упућујем најискреније честитке - Мир Божији, Христос се роди", наводи се у честитки Ђурића упућеној београдском надбискупу Станиславу Хочевару и бискупу косовске бискупије Додë Гјергји.

Уз радост коју нам Божић увек и изнова пружа, додао је Ђурић, благи дани који долазе су прилика да се окупимо око непролазних хришћанских вредности и да се заједно подсетимо да су мир, љубав и толеранција темељи складног заједничког живота. 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је највећи хришћански празник Божић свим грађанима који га славе по Грегоријснком календару.

Вучевић је суграђанима који славе Божић 25. децембра пожелео да тај празник дочекају доброг здравља, са вером у срцу и у друштву њима најмилијих људи.

"Нека вредности које слави највећи хришћански празник, љубав, саосећање и вера у добро, испуне сваки ваш дан, и да сви заједно поделимо радост давања, међусобног разумевања и уважавања", каже се у Вучевићевој честитки.

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић честитао је Божић свим грађанима Србије који тај празник славе 25. децембра и пожелео им да га прославе у здрављу, миру, срећи и радости са најближима.

"Пошто градимо друштво толеранције и међусобног уважавања нека нас све и овај Божић подсети на највише људске вредности, на љубав, на поштовање и разумевање", наводи се у честитки Омеровића.

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић честитао је Божић и Нову годину верницима и поглаварима, свештенству, редовништву, монаштву, као и образовним установама цркава, који те празнике славе по Грегоријанском календару.

Истакао је да ти празници треба да надахну све да са оптимизмом и одговорношћу одговоре на све изазове који се постављају у овом добу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара