Вербић за увођење образовања о превенцији непогода

Технолошка школа у Параћину, реконструисана средствима Европске уније кроз Програм помоћи ЕУ поплављеним подручјима у Србији, свечано је отворена, а тим поводом министар просвете Срђан Вербић рекао је да би у школски програм требало уврстити образовање о превенцији непогода.

Европска унија је издвојила 145.000 евра за грађевинске радове у Технолошкој школи у Параћину, набавку намештаја, учила и опреме.

"Искуство са прошлогодишњим поплавама показало је колико је важно образовање о превенцији непогода које би требало да буде уврштено у школски програм. Поред овога, важно је градити школе које испуњавају стандарде који се примењују у ЕУ, без чије помоћи би реконструкција била много дужа и тежа", рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић.

Технолошка школа је претрпела велика оштећења током поплава 2014. године, када је због изливања реке Црнице ниво воде у приземљу достигао 2,6 метара и уништио све кабинете, укључујући инвентар, подове, врата и електроинсталације.

Настава због обима штете није могла да буде организована у приземљу зграде, тако да је велики број ученика похађао часове у оближњим објектима који су мање оштећени у поплавама.

Захваљујући помоћи Европске уније, више од 620 ученика и професора сада има адекватне услове за учење и рад.

"Веома смо захвални на свој помоћи коју је Европска унија упутила нашој школи, захваљујући којој су саниране последице поплава", рекао је директор Технолошке школе Дејан Нешић.

"Наше школе су данас, након реконструкције, боље него што су биле пре поплава", рекао је председник општине Параћин Саша Пауновић и захвалио се свим донаторима и грађанима на помоћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара