Просечна примања домаћинстава у Србији 58.331 динар

Домаћинства у Србији у трећем кварталу 2015. године у просеку су имала приходе од 58.331 динара, што је номинално за 3,5 одсто више него у другом кварталу, а 0,8 одсто мање него у првом кварталу, саопштио је Републички завод за статистику.

Издаци за личну потрошњу домаћинстава на крају септембра били су 58.644 динара и већи су номинално за 1,4 одсто него на крају првог полугодишта, а мањи за 2,7 одсто у односу на прво тромесечје ове године.

Највећи удео у расположивим средствима имали су приходи из редовног радног односа - 46,8 одсто, пензије - 30,7 одсто, приходи од пољопривреде, лова и риболова - 6,8 одсто, натурална потрошња - 4,5 одсто, остала примања од социјалног осигурања - 3,3 одсто и приходи ван редовног радног односа - 3,1 одсто.

У укупној личној потрошњи домаћинстава издаци за храну и безалкохолна пића чинили су 35 одсто, за становање, воду, електричну енергију, гас и остала горива 15,6 одсто, за транспорт 10,7 одсто, за рекреацију и културу 6,1 одсто, за остале личне предмете и услуге 5,6 одсто, за комуникацију 5,4 одсто, за одећу и обућу 4,8 одсто и за опрему за стан и текуће одржавање 4,6 одсто.

Подаци су добијени на основу анкете 1.636 домаћинстава.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара