НУНС: Оптужбе СНС-a на рачун уреднице РТС су неоправдане

Независно удружење новинара Србије оценило је да су потпуно неоправдане и неприхватљиве оптужбе Српске напредне странке на рачун уреднице РТС Оливере Ковачевић и да је циљ те критике "дисциплиновање новинара".

"Посебно је опасна тврдња СНС да је та странка 'била апсолутно у праву када је изражавала сумњу у објективност и непристрасност појединих челника јавног сервиса'", наводи се у саопштењу НУНС-а.

Уредница забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић оценила је у среду, поводом позива власнику Адрија медија групе Александра Родића у полицију, да би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира.

СНС је, након тога, оценио да је то брутално политичко мешање у истражне радње које полиција предузима по налогу Тужилаштва и запитао колики су укупни приходи Оливере Ковачевић на РТС-у.

"НУНС такође изражава очекивање да истрага поводом узнемиравајућих тврдњи и оптужби у јавном обрачуну ТВ Пинка и Информера, с једне стране, и Курира, с друге, неће бити селективна. Устав, домаће законодавство и међународне конвенције гарантују слободу мишљења и изражавања, а било какви политички, партијски или економски притисци на слободу говора недопустиви су у једном демократском друштву", наводи се у саопштењу НУНС-а.

То новинарско удружење је, такође, поздравило и став представнице ОЕБС за слободу медија Дуње Мијатовић да премијер Александар Вучић и све остале државне структуре морају да ураде све што је у њиховој моћи како би престале претње новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара