Читај ми!

Донација за децу избеглице на Балкану

Директорат Европске комисије за хуманитарну помоћ и цивилну заштиту (ЕЦХО) одобрио је два милиона евра Дечијем фонду УН за децу у покрету у Србији и Македонији, саопштила је ЕК.

У саопштењу се наводи да ће пројекат обезбедити помоћ за 170.000 одојчади, деце и мајки.

Дечији кутићи ће радити 24 сата, седам дана у недељи. Породице у тим просторима могу да одморе, добију прву помоћ и основне ставке за зиму, као што су ћебад и дечија одећа, а пројекат ће помоћи и у јачању система дечије заштите.

За децу до 24 месеца биће обезбеђена храна која одговара њиховом узрасту, али и консултације са мајкама о дојењу и најбољим праксама у области исхране.

То је први допринос који је (ЕЦХО) дао Уницефу да одговори на потребе избеглица и миграната који се крећу кроз Европу.

У саопштењу се наводи да ће та средства помоћи Уницефу и његовим партнерима да одговоре на потребе деце избеглица и миграната која пролазе кроз те две земље.

"Деца су затечена у средишту ове непредвидљиве кризе без преседана. Она су у покрету ка бољем животу у Европи, а сада када се зима приближава, њихове потребе су веће него икад. Ми их не можемо изневерити", рекла је специјална координаторка Уницефа за избегличку и мигрантску кризу у Европи Мари-Пјер Пуарје.

Оценила је да ће великодушна помоћ EЦХО-а заиста учинити много на олакшању опасног путовања те деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара