Форум београдских гимназија позвао да се повуче одлука о помоћи

Форум београдских гимназија позвао је Владу Србије да повуче одлуку о исплати помоћи просветним радницима у износу од 7.000 динара, јер би исплата тог износа представљала "крајње понижење за просветне раднике".

Форум београдских гимназија је додао да ће, у случају да Влада Србије и даље буде најављивала исплату помоћи, позвати колеге у школама у Србији да одбију да приме помоћ, а све синдикате у Србији на потпуни штрајк.

"Премијер Александар Вучић се дубоко огрешио о српско образовање тиме што је прво понудио несрећни износ од 6.000 динара, а затим за 1.000 динара повисио своју 'понуду'. Свом политичком маркетингу, премијер је додао и сасвим нетачну тврдњу 'да су синдикати толико и тражили' и тиме целој јавности просветаре приказао као просјаке који не траже много, па им много не треба ни дати", наводи се у саопштењу Форума.

Та организација је навела да је права истина да је Влада Србије са синдикатима потписала споразум у којем се, између осталог, обавезала да запосленима у овој години, на име побољшања материјалног положаја, исплатити "до износа једне плате".

"Поред тога што би представљала крајње понижење за просветне раднике, ова помоћ би штетно деловала у јавности, која већ годинама има све негативнији став према нашем образовању. Сама вест да ће учитељи и наставници наше деце добити помоћ равну најбеднијој социјали, свешће просвету на ниво просјака којем треба уделити цркавицу, а 'велике донаторе' поштедети великих издвајања", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара