Читај ми!

"Фереро" под лупом Комисије за заштиту конкуренције

Комисија за заштиту конкуренције Србије покренула је поступак испитивања концентрације која је настала када је фирма "Агрисер", у власништву италијанског "Ферера", преузела пољопривредно предузеће "Алекса Шантић" из истоименог места код Сомбора, објављено је на сајту те комисије.

Комисија за заштиту конкуренције је по службеној дужности покренула поступак испитивања концентрације која је спроведена, иако није одобрена у складу са Законом о заштити конкуренције, преноси Танјуг.

Поступак је покренут јер је Комисија утвдила да је власник "Агрисер д. о. о." – "Фереро трејдинг" из Луксембурга, у обрачунској 2014. години, која је претходила години спровођења концентрације, остварила на светском и на тржишту Србије укупне приходе који према Закону о заштити конкуренције надмашују прописане услове за постојање обавезе пријаве концентрације.

"Фереро", који је произвођач познатих светских прехрамбених брендова "киндер", "фереро" и "нутела", остварио је на светском тржишту у 2014. години приход већи од 100 милиона евра, а на тржшту Србије приход већи од 10 милиона евра продајом производа преко дистрибутера.

Имовина "Алексе Шантића" продата је у априлу ове године компанији "Фереро" за 7,95 милиона евра.

"Фереро" је купио пољопривредно земљиште укупне површине 699,5 хектара са пратећим објектима, а купац је формално компанија "Агрисер" из Београда, чији је "Фереро" власник.

"Агрисер д. о. о." био је једини учесник на лицитацији за имовину предузећа из места Алекса Шантић, код Сомбора, и земљиште је продато по почетној цени, и тада је "Агрисер" најавио да ће у наредне две године инвестирати у засаде лешника на свих скоро 700 хектара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво