Читај ми!

Стефановић: Важно да грађани имају поверења у полицију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је Полицијску управу у Пожаревцу и том приликом рекао да та управа бележи добре резултате и да је то подстрек за још бољи рад, као и да је безбедносна ситуација стабилна.

Небојша Стефановић очекује још боље резултате до краја године и значајније сузбијање криминала, али и да полицајци буду више са грађанима, преноси Танјуг.

Министар је истакао да је веома важно да грађани имају више поверења у полицију, као и да ће полицајци искрено и одговорно поступати по њиховим пријавама.

"Верујем да ова Полицијска управа у наредних шест месеци, до годину дана, то може да оствари", поручио је Стефановић.

Министар је изразио задовољство стањем које је затекао и најавио да планира посету свих полицијских станица на територији Полицијске управе Пожаревац када ће се разговарати о пoпуњавању полицијског кадра и побољшању услова рада.

"Безбедносна ситуација је стабилна, нема значајнијег угрожавања јавног реда и мира, нити било каквих озбиљнијих претњи организованих криминалних група нити било каквих других претњи које би требало да узнемире грађане", истакао је Стефановић.

Министар полиције је на трибини "Безбедност грађана" у Пожаревцу истакао да је Србија безбедна, стабилна и мирна држава, као и да је безбедност грађана приоритет.

"У сложеним околностима у окружењу, када су се догодила два терористичка напада, у БиХ и Македонији, очували смо мир, стабилност, земља напредује и у економском смислу и ствара услове да се повећа издавајање за безбедност, да се повећа издвајање да наши животи и животи наше деце буду што сигурнији", рекао је Стефановић.

Министар је нагласио да враћање полиције у заједницу подразумева да познајете полицајца и да у њега имате поверења.

"Хоћу полицајца који је ваш комшија, а не оног који седи са дилером, са криминалцем и покрива његово диловање, пљачку, корупцију. Нећу полицајца који вам узме 2.000 динара да окрене главу зато што сте возили под утицајем алкохола или нисте везали појас", поручио је Стефановић.

Министар је нагласио да жели да полицајци честитим, одговорним, поштеним и преданим извршавањем својих дужности штите углед МУП-а.

Стефановић је позвао грађане да се, уколико имају сумњу у поступање полиције, обрате Сектору унутрашње контроле или његовом кабинету.

"Хоћу да сваки случај истражимо и да заштитим ове момке и девојке у плавом од неправедног гоњења, али и вас, ако неко прекорачи своја овлашћења или прекрши закон", навео је министар.

Говорећи о тероризму, министар је рекао да су појачане све полицијске снаге због превентивног и репресивног деловања и кроз информативно обавештајни рад.

Министар је одржао колегијум у Полицијској управи у Пожаревцу, којем су присуствовали директор полиције Милорад Вељовић, саветница министра Тања Сантрач, начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић, начелник Управе полиције Зоран Алимпић и начелник ПУ Пожаревац Саша Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара