Читај ми!

Протест ауто-школа у центру Београда

Испред Народне скупштине окупили се представници ауто-школа у знак протеста, јер Министарство унутрашњих послова није прихватило њихове предлоге у вези са изменама Закона о безбедности у саобраћају.

После протестне вожње централним градским улицама, возила ауто-школа са регистрацијама из разних градова Србије окупила су се испред Дома Народне скупштине, тако да је саобраћај на том делу улице обустављен, преноси Танјуг.

Представници ауто-школа су навели и да неће прекинути протест док им се не обрати неко од званичника МУП-а, а генерални секретар Привредне коморе ауто-школа Петар Рашета објаснио је да протестују јер током јучерашњих разговора са надлежнима нису постигли договор.

"Основни циљ протеста је да спречимо примену новог правилника који још званично нисмо видели, али смо упознати с њим и знамо да је на штету ауто-школа", рекао је Рашета Танјугу.

Нагласио је и да током јучерашњег разговора са начелником Управе саобраћајне полиције Владимиром Ребићем није постигнут договор и да сада чекају неког од виших званичника МУП-а или Владе Србије да им се обрати.

Напоменувши да с њима током дана нико од надлежних није разговарао, Рашета је додао да ће представници ауто-школа остати ту где јесу док их не прими неко из МУП-а или из Владе који је вишег нивоа од Ребића.

Рашета је навео и да међу окупљенима постоје идеје и о отпочињању евентуалног штрајка глађу.

Према његовим речима, у претходном периоду, због законских измена у вези са полагањем возачких испита које је донео МУП, од 950 ауто-школа затворено је њих 430.

Рашета је истакао и да ће најављене измене Закона о безбедности у саобраћају довести до тога да се тренутно постојећи број ауто школа смањи за половину.

Представник Привредне коморе је истакао да на тај начин држава форсира монопол и онемогућава образовање малих и средњих предузећа.

Таквим поступком се дискриминишу грађани, јер и сада има региона у којима не постоји обука за поједине категорије возача па грађани морају да путују и по стотину километара да би добили жељену обуку, закључио је Рашета.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара