Потребан закон о лобирању

Председник Друштва лобиста Србије Ненад Вуковић каже да је важно да Закона о лобирању, чији је предлог у Министарству трговине, буде што хитније усвојен како би лобирање ушло у легалне токове и коначно се знало ко, за кога и под којим условима може да лобира.

Председник Друштва лобиста Србије Ненад Вуковић рекао је новинарима у Приведној комори Београда, да би Србији много значило када би имала војску обучених и лиценцираних лобиста, преноси Бета.

Министарка Зорана Михајловић и председник Друштва лобиста Србије Ненад Вуковић оценили су на скупу, да тај закон треба да допринесе да изузетно важна делатност као и реч лобирање, промене лош имиџ који у Србији имају.

Вуковић је додао да предлог закона предвиђа обучавање и лиценцирање лобиста, регистар и оснивање коморе лобиста, да се зна ко за кога лобира, ко колико плаћа и којим средствима, што ће допринети да се обесмисли свака корупција у доношењу јавних одлука.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић указао је на значај Закона о лобирању, оценивши да би он допринео да се послови обављају транспарентно и у европским оквирима.

Према његовим речима, то је системски закон, чији је циљ привлачење инвестиција и подизање грађевинарства и целе привреде.

Црна Гора, Словенија и Македонија су земље из региона које имају закон о лобињу, а у Хрватској је у припреми.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво