Читај ми!

Београд добија 50 аутобуса и интернет у превозу

Градоначелник Београда Синиша Мали разговарао је са представницима ГСП-а о могућностима за побољшање квалитета превоза у главном граду. Донета одлука о набавци 50 нових аутобуса. Постигнут је и договор са "Телекомом" да до краја године у свим возилима јавног градског предузећа буде доступан бесплaтни интернет.

Синиша Мали је рекао да ће куповина соло аутобуса, који ће имати и видео-надзор, представљати почетак реализације Плана обнове возног парка ЈКП ГСП ''Београд'' за период 2015-2019. године, преноси Танјуг.

Према његовим речима, у том плану, осим набавке нових аутобуса, предвиђена је и набавка тролејбуса, чиме се очекује знатно виши квалитет превоза.

Када је реч о увођењу бесплатног интернета, Мали је навео да ће у току ове године сви аутобуси, трамваји и тролејбуси бити опремљени са бесплатним интернетом.

''Све донете мере спроводиће се у циљу побољшања квалитета јавног превоза'', рекао је Мали и подсетио да је последња набавка аутобуса била пре две године, када су купљени зглобни аутобуси који су се показали непрактичним.

У саопштењу је наведено да ће у Београду ускоро саобраћати и нових четири-пет електричних аутобуса, који ће покрити нову линију у ужем центру града.

Како је наведено, ти аутобуси пружају бољи комфор и смањују емисије штетних гасова од аутобуса, те не загађују животну средину.

''Нећемо стати са набавком електричних аутобуса који представљају најновији тренд у Бечу и осталим европским градовима'', рекао је Мали.

Подсетио је да ће према петогодишњем плану набавке возила бити реализована набавка 350 нових аутобуса, са тенденцијом значајнијег увођења електро-аутобуса у возни парк ЈКП ГСП ''Београд''.

Мали је истакао и да се од грађана очекује редовно плаћање карата у градском превозу, како би као резултат повећане наплате све планирано било и остварено.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво