Читај ми!

Добра сарадња Србије и Француске у области одбране

Сарадња Србије и Француске у области одбране је интензивна и подстиче друге држžаве ЕУ да у Београду виде поузданог партнера, констатовали су министар одбране Братислав Гашић и амбасадорка Француске Кристин Моро.

Министар одбране Братислав Гашић и амбасадорка Француске у Београду Кристин Моро разговарали су о унапређењу билатералне војне сарадње две земље, преноси Танјуг.

Гашић и Моро су констатовали да је сарадња у области одбране интензивна и да подстиче друге држžаве ЕУ да у Србији виде поузданог партнера".

Саговорници су истакли да је однос Србије и Француске традиционално добар и пријатељски, што је и потврђено потписаним уговором о стратеšшком партнертсву.

Гашић је посебно захвалио на подршци кључним спољно-политичким приоритетима Србије, пренело је ресорно српско министарство на свом сајту.

На састанку је наглашен значај сарадње у мировним мисијама, посебно у мултинационалним операцијама ЕУ за управљање кризама.

Гашић је упознао Моро са планом ангажžовања српских мировњака у наредном периоду и захвалио на логистичкој подршци коју Француска пружа нашим снагама у Џибутију.

"Очекујемо да ће до краја године у мултинационалним операцијама УН и ЕУ бити ангажовано више од 500 припадника Војске Србије", рекао је Гашић.

Према његовим речима, до краја године планирано је ангаžжовање војне јединице у УНИФИЛ-у, медицинског тима у Малију, као и лаке пољске болнице нивоа 2 у Централноафричкој Републици.

Моро очекује да ће Србија и Француска учврстити међусобне везе "и заједничким напорима допринети изналаžжењу решšења за различите безбедносне изазове".

Додала је да се нада јошš већем броју заједничких активности од обостраног значаја.

Гашић је амбасадорки пренео да позива министра одбране Француске Жан-Ив ле Дриана да наредне године посети Србију поводом обележавања Дана српске авијације, "као и да акро- група "Патрол де Франсе" својим присуством увелича ту манифестацију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво