Читај ми!

Сарадња у туризму између Србије и Црне Горе

Потписан Меморандум о сарадњи у туризму између Србије и Црне Горе. Документ су потписали вршилац функције министра привреде у Влади Србије Игор Мировић и министар одрживог развоја и туризма Црне Горе Бранимир Гвозденовић.

Вршилац функције министра привреде у Влади Србије Игор Мировић и министар одрживог развоја и туризма Црне Горе Бранимир Гвозденовић потписали су Меморандум о сарадњи у туризму на Међународном сајму туризма у Београду.

Мировић је рекао да се потписивањем Меморандума стичу услови за интензивирање сарадње у свим аспектима у којима је то важно за развој туристичке привреде и Србије, и Црне Горе.

Надам се да ће Меморандум бити важна основа за конкретне пројекте. Један део туристичких организација Србије и Црне Горе већ има веома добру сарадњу, рекао је Мировић и додао да је туризам једна од најважнијих привредних грана, и у Србији, и у Црној Гори.

Рекао је да је у Србији у 2013. години остварено милијарду долара директних прихода од туризма, што са индиректним приходима чини значајан привредни потенцијал Србије.

Како је рекао, потписивањем Меморандума Црне Гора и Србија желе и да покажу да имају снаге да и у свим другим областима унапређују своје односе на трагу споразума који су постигли претходних година и добрих и све бољих политичких односа две земље.

Гвозденовић је рекао да Меморандум дефинише начин како да прате туристичке пројекте, како да појачају тржиште из Србије ка Црној Гори, али и како да заједнички раде на пројектима.

"Црна Гора као једна од најбрже растућих дестинација има велики интерес да се развија читав регион, да заједнички појачавамо не само националне економије, него да појачавамо и регионалне економије и на тај начин као регион повећавамо своју конкурентност у односу на друге просторе", истакао је Гвозденовић.

Рекао је да је сигуран да ће реализацијом Меморандума обезбедити да број туриста из Србије сваке године буде све већи, а поготово да заједнички раде на организацији великих догађаја и пројеката, као што ове године раде на пројекту Егзит, који ће бити реализован у јулу, и у Црној Гори.

Гвозденовић је истакао да је задовољан промоцијом црногорског туризма на Београдском сајму и одзивом туристичких агенција и других туроператора из Србије који најављују да ће ово бити једна од најуспешнијих сезона и да ће имати највећи број туриста из Србије.

Према његвоим речима, у Београду је било речи и о пројектима који ће се радити на "граничним просторима" између Србије и Црне Горе, а односе се на Бјеласицу и нове ски центре на Голији.

Оценио је да ће изградња ауто-пута омогућити квалитетну рализацију тих пројеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара