Решење за Савет за штампу

Пронађено решење за краткорочни опстанак Савета за штампу, рекао заменик председника УО Петар Јеремић. Оснивачи и чланови УО уложиће максимум напора да обезбеде финансијску одрживост Савета, како би унапредили квалитет новинарства и поштовања етичких стандарда професије, истиче Јеремић.

Представници оснивача и чланови Управног одбора Савета за штампу пронашли су решење за краткорочни опстанак Савета за штампу, рекао је заменик председника Управног одбора тог савета Петар Јеремић.

После заједничког састанка, Јеремић је рекао да су оснивачи и чланови Управног одбора сагласни да је неопходно да ово саморегулаторно тело настави са радом.

Објаснио је да ће сви они уложити максимум напора да Савету за штампу обезбеде финансијску одрживост, што поред учешћа оснивача у финасирању подразумева и пројектни начин финансирања.

"Договорили смо се да не смемо да дозволимо да изгубимо ово саморегулаторно тело да не бисмо дошли у ситуацију да нам држава уводи регулацију, али и да бисмо кроз рад Савета и одлуке Комисије за жалбе унапредили квалитет новинарства и поштовања етичких стандарда професије", рекао је Јеремић.

Јеремић се и захвалио Савету за штампу Норвешке, Министарству иностраних послова Краљевине Норвешке и норвешкој амбасади у Београду без којих, како истиче, настанак и опстанак Савета за штампу у Србији до сада не би био могућ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара