Медијска мрежа српске дијаспоре: СРПСКИ ЕКРАН

Гост Културног центра „Српски венац” у Будимпести 15. априла био је филмски и позоришни продуцент, а пре свега песник Немања Драгаш, добитник великог броја високих песничких признања у Србији и ван ње.

Пројекат "Слика-памћење", односно дигитализација старих фотографија, које сведоче о животу српске заједнице у Мађарској, започео је пре више од десет година. До данас је скенирано око 9000 фотографија и снимљено две стотине сати тонског материјала, чиме је обрађено 50 посто укупног фонда богате архивске грађе. ТВ екипа Српског екрана забележила је рад екипа на терену пре равно осам година, а у актуелној репортажи ћемо видети како ствари стоје данас.

Хор Хармониа Балканика већ годину дана у Будимпешти на једном месту окупља све оне који воле да певају, да се друже и негују музику и културу народа Балкана. Завирићемо на једну од редовних проба, које се одржавају на Универзитету Лорант Етвес у Будимпести.

Ансамбл Вујичић, који носи име чувеног композитора и етномузиколога Тихомира Вујичића, низом музичких манисфестација ове године обележава пола века успешног рада и постојања. Тим поводом, видећемо инсерт са једног од бројних концерата овог реномираног ансамбла, које су камере Српског екрана забележиле протеклих деценија.

Одговорни уредник Снежана Миливојевић

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво