Велики писци на малим екранима, 1-2

Дводелна емисија поводом 60 година ТВ Београд, у којој су, поред осталих, били и писци као достојни сведоци ако не свих шездесет, а онда свакако последњих тридесет година ове медијске куће. Док су глумци, певачи, забављачи, па и политичари, ТВ екран доживљавали као свој дом, писци су били и остали помало чудни гости.

Велики писци на малим екранима, 1-2 Велики писци на малим екранима, 1-2

Уредник емисије Велики писци на малим екранима Александар Гаталица позвао је поново двадесет једног великог српског писца, од Скендера Куленовића до Драгана Јовановића Данилова, и поново се сетио непролазних сведочанстава о њиховом раду. Две емисије настале су од колажирања најупечатљивијих исказа (њих преко седамдесет). Како су писали, чему су се надали, да ли су мислили и рачунали на читаоце или не, јесу ли се више ослањали на цигарету или на своју писаћу машину, како су замишљали своје дело кроз педесет година - све су то питања на које су одговоре давали Иво Андрић, Драгослав Михајловић, Слободан Селенић, Милорад Павић, Светлана Велмар-Јанковић, Љубомир Симовић, Милован Данојлић и многи други.

Фотографија Драган Станојковић, обрада слике Милица Живојиновић, обрада звука Александар Зоричић, редитељ Ненад Кркелић, уредник и водитељ Александар Гаталица.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво