Читај ми!

Синер наставио тријумфални низ и обезбедио полуфинале Монте Карла

Италијански тенисер Јаник Синер савладао је Данца Холгера Рунеа 2:1, по сетовима 6:4, 6:7, 6:3 и пласирао се у полуфинале Монте Карла.

Синер је уписао 25. победу у досадашњем делу сезоне, Италијан је за два сата и 40 минута победио Рунеа.

Синер је у петом гему првог сета одузео сервис Рунеу - 3:2, касније је потврдио брејк и рутински стигао до предности у сетовима.

Други сет је био доста занимљивији од првог, барем када је реч о завршници у којој дански тенисер је имао "сукоб" са публиком.

Рунеу се није свидело како се публика понашала, јер су му звиждали приликом судијске опомене. При вођству Синера 30:0, Руне је добио опомену зато што је прекорачио време између краја поена и сервиса. Потом се Данац окренуо ка публици и гестикулирао руком да су навијачи на трибинама у Монте Карлу бучни.

Руне је маниру Новака Ђоковића најпре ушао у обрачун са навијачима и потом заиграо сјајан тенис. Спасао је три брејк лопте у 11. гему и успео на крају да дође до предности - 6:5. Други сет је окончан после тај-брејка у коме је Данац спасао две меч лопте. Маестрални Руне је преокренуо све у своју корист и изједначио резултат у сетовима - 1:1. 

У тај-брејку се догодио још један контроверзан тренутак у шестом поену. Судија је проверио траг лопте и доделио поен Синеру, али је хокај систем показао да је лопта била ван терена, те је резултат био 3:3, уместо 4:2 за Рунеа.

Синер је у одлучујућем сету направио брејк у осмом гему за предност 5:3. Смиреном и концентрисаном игром Италијан је поновио успех из прошле године.

Ове сезоне Синер ће покушати да освоји први трофеј на шљаци након тријумфа на турниру у Умагу 2022. године. Противник за финале турнира биће му Стефанос Циципас, двоструки шампион Монте Карла, који је савладао Карена Хачанова у четвртфиналу тунира у Кнежевини Монако.

Победом над Рунеом, Синер се реванширао за прошлогодишњи пораз у Монте Карлу, али је и обезбедио другу позицију наредне недеље на АТП листи.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво