Читај ми!

Ђоковић против Де Минора за полуфинале Монте Карла

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће четвртфинале мастерса у Монте Карлу против Аустралијанца Алекса де Минора. Дуел је на програму око 16.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Де Минора за полуфинале Монте Карла Ђоковић против Де Минора за полуфинале Монте Карла

Новак Ђоковић ће играти четвртфинални меч мастерса у Монте Карлу против Аустралијанца Алекса де Минора око 16.00 часова.

Програм отварају Стефанос Циципас и Карен Хачанов од 11.00, а потом, не пре 13.00, следи меч Јаника Синера и Холгера Рунеа. Дуел Ђоковића и Де Минора је трећи на програму централног терена у Монаку.

Ђоковић је 2015. освојио другу круну у Монте Карлу, а у последњих седам година није успео да прође даље од четвртфинала. Против Де Минора, најбољи тенисер света имаће додатни притисак због претходних резултата, али и међусобног скора.

Дуел српског и аустралијског тенисера биће трећи међусобни сусрет двојице играча. Ђоковић је био бољи на Аустралијан опену прошле, а Де Минор на Јунајтед купу ове године.

Новак Ђоковић је био слободан у првом колу турнира у Монаку, у другом је без проблема савладао руског тенисера Романа Сафијулина са убедљивих 2:0 (6:1, 6:2), а у осмини финала је био бољи од Лоренца Музетија са 2:0 (7:5, 6:3).

Де Минор на путу повратка међу првих десет

Де Миноров пут до дуела са Ђоковићем почео је тријумфом против Стена Вавринке (6:3, 6:0), потом је наставио са победама против Талона Грикспора (2:6, 6:2, 6:3) и Алексеја Попирина (6:3, 6:4).

Аустралијанац је тренутно 11. играч света, а најбољи пласман је имао 19. фебруара 2024. године заузевши девето место на АТП листи. У каријери је освојио осам титула, седам на тврдој подлози и једну на трави. Најбољи учинак на гренд слем турнирима Де Минор је имао 2020. године на Ју-Ес опену - играо је четвртфинале.

Де Минору ће ово бити треће мастерс четвртфинале у каријери, после Синсинатија и Париза, где је играо прошле године. У Монако је стигао са скором од 19 победа и шест пораза у сезони, али и једном АТП титулом коју је освојио у Акапулку.

Ново поглавље уз Ненада Зимоњића - борба за прву титулу у сезони

Новак Ђоковић је у Монте Карлу отворио ново поглавље каријере пошто је уочи турнира прекинуо дугогодишњу сарадњу са Гораном Иванишевићем, а у улози тренера најбољег тенисера света први пут се нашао Ненад Зимоњић.

Ђоковић је два пута освојио пехар у Кнежевини - 2013. и 2015. године, али од тада није прошао даље од четвртфинала.

У Монако је стигао са осам победа и три пораза у сезони и без освојене титуле јер је поражен у полуфиналу Аустралијан опена и трећем колу мастерса у Индијан Велсу. Српски тенисер ће у Кнежевини Монако тражити шансу да освоји прву титулу у сезони и трећу у каријери на првом мастерс турниру на шљаци у години.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво