Читај ми!

Ђоковић у Монте Карлу за прву титулу у години

Почиње први мастерс турнир на шљаци у сезони. Двоструки освајач Монте Карла Новак Ђоковић је први носилац, а Андреј Рубљов бранилац титуле. Јаник Синер ће настојати да настави изузетан почетак године, док ће Карлос Алкараз други пут играти у Кнежевини Монако.

Ђоковић у Монте Карлу за прву титулу у години Ђоковић у Монте Карлу за прву титулу у години

Ђоковић је 2015. освојио другу круну у Монте Карлу, а у последњих седам година није успео да прође даље од четвртфинала. Српски тенисер ће у Кнежевини Монако тражити шансу да освоји прву титулу у сезони и трећу у каријери на првом мастерс турниру на шљаци.

Ђоковић је у досадашњем делу сезоне одиграо 11 мечева, остварио је осам тријумфа и три пораза. На Аустралијан опену је поражен од Јаника Синера у полуфиналу, а на турниру у Индијан Велсу у трећој рунди га је елиминисао Лука Нарди, поред тога, на почетку године га је савладао Алекс де Минор у четвртфиналу Јунајтед купа.

Неубедљива игра Ђоковића и почетак године без трофеја довели су до тога да се српски тенисер растане са тренером Гораном Иванишевићем, пред почетак сезоне на шљаци. Може се рећи да најбољи тенисер света свих времена после дугог периода на неки од великих турнира не одлази као изразити фаворит. 

Српски тенисер је пред почетак мастерса у Монте Карлу истакао да му очекивања од турнира нису велика, с обзиром на начин на који је играо ове године, али и резултати које је остварио у Монаку претходних сезона.

Ђоковић је у првом колу слободан, а у другом ће се састати са победником у дуелу између Романа Сафјулина и Ђаумеа Мунара.

Остали српски представници на турниру

Душан Лајовић није успео да се пласира у главни жреб Монте Карла, поражен је у првом колу квалификација од Александера Милера.

Миомир Кецмановић ће у првом колу играти против 135. играча на АТП листи Матеа Беретинија који је ове сезоне одиграо само један меч - против Ендија Марија на турниру у Мајамију на коме је поражен.

Кецмановић је 50. играч света и фаворит у мечу против италијанског тенисера. До сада су одиграли само један међусобни дуел, прошле године на Индијан Велсу, а српски играч је био бољи.

Ласло Ђере ће у првом колу играти против двоструког узастопног шампиона у Кнежевини Монако Стефаноса Циципаса. Ђере и Циципас су до сада одиграли три меча, а српски тенисер ниједном није успео да савлада Грка.

Претенденти на кнежевски тениски трон

Главни фаворит за тријумф у Монте Карлу је без сумње Италијан Јаник Синер. Ову врсту признања пре почетка турнира Синер је стекао захваљујући одличном почетку сезоне. Други рекет света је направио сјајан скор од 22 победе и са само једним поразом.

После тријумфа на Аустралијан опену, Синер је освојио турнир у Ротердаму, а онда и мастерс у Мајамију. Једини пораз до сада у сезони доживео је у полуфиналу Индијан Велса од Карлоса Алкараза.

Италијан је прошле године стигао до полуфинала, а ове године уз велико самопоуздање сигурно да може да направи бољи резултат. Синер је у првом колу слободан, а у другом ће играти против победника дуела између Себастијана Корде и Алехандра Давидовича-Фокине.

Карлос Алкараз је освојио титулу у Индијан Велсу и стигао до осмине финала у Мајамију. Шпанац ће тек други пут играти у Монте Карлу. Прошле године није играо на турниру, а 2022. је стао у другом колу. 

Шпанац је у првом колу слободан, а турнир ће почети против Феликса Оже-Алијасима или Луке Нардија. Алкараз се налази у истој половини жреба где је и Новак Ђоковић.

Данил Медведев је освојио прву титулу на шљаци прошле сезоне у Риму, тај резултат га може подстаћи да се нада добром исходу на овогодишњем издању турнира у Монте Карлу. 

Најбољи резултат руског тенисера ове сезоне било је финале Аустралијан опена, док је истакнути учинак у Монте Карлу остварио 2019. године када се пласирао у полуфинале. 

Медведев у другом колу очекује победника меча Џордан Томпсон - Гаел Монфис.

Андреј Рубљов је прошле сезоне у Монте Карлу освојио прву мастерс титулу у каријери, савладао је Холгера Рунеа у финалу. 

Шести играч на АТП листи почеће одбрану титуле против Алексеја Попирина или Корантена Муте и могао би да игра са Ђоковићем у четвртфиналу.

Стефанос Циципас има лепе успомене у Монте Карлу - освојио је трофеј 2021. и 2022. Грк је тренутно ван најбољих 10 светских тенисера, а као 12. носилац нада се повратку добре форме.

Времешни Стен Вавринка је добио "вајлд кард" и стартује против 11. носиоца Алекса де Минора. Вавринка је шампион турнира из 2014. године, у финалу је победио Роџера Федерера.

Победник тутнира у Монте Карлу добиће 1.000 поена и 919.075 долара.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво