Ђоковић: Очекивања у Монте Карлу ми нису велика, покушаћу поново да достигнем врхунац

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је пред почетак мастерса у Монте Карлу да му очекивања од турнира нису велика, с обзиром на начин на који је играо ове године, али и резултати које је остварио у Монаку претходних сезона.

Ђоковић: Очекивања у Монте Карлу ми нису велика, покушаћу поново да достигнем врхунац Ђоковић: Очекивања у Монте Карлу ми нису велика, покушаћу поново да достигнем врхунац

Новак Ђоковић је стигао у Монте Карло са осам победа и три пораза у сезони. Изгубио је у полуфиналу Аустралијан опена и трећем колу мастерса у Индијан Велсу, па тек други пут у последњих шест година долази у Монако без претходно освојене титуле у сезони.

Најбољи тенисер света признаје да му очекивања од турнира у Монте Карлу нису велика.

"Моја очекивања нису велика с обзиром на начин на који сам ове године играо, а ни резултати које сам остварио у Монаку претходних година нису били сјајни, тако да сам снизио очекивања. Биће ово прилика да радим на побољшању игре на шљаци и покушам поново да достигнем врхунац", рекао је Ђоковић за АТП.

"Монте Карло сматрам домом"

Ђоковић каже да је неким играчима, међу које сврстава и себе, потребно мало више времена да достигну врхунски ниво тениса.

"Раније у каријери ишло ми је боље у Монте Карлу. Освајао сам титуле 2013. и 2015. године, прилично давно. Последњих пет или шест издања није било толико успешно и увек се надам да би то могло да се промени. Долазим на турнир са ентузијазмом и узбуђењем што сам у Монаку. Нисам играо у Мајамију, па сам имао времена да тренирам на шљаци и да своје тело и игру прилагодим тој подлози", објаснио је Ђоковић.

Иако је двоструки шампион у Монаку, Ђоковић још од 2015. године није успео да прође даље од четвртфинала, али не крије да ужива у Кнежевини.

"Увек волим да играм у Монте Карлу. То је била моја резиденција дуги низ година. Оба моја детета су рођена у Монте Карлу, тако да га сматрам домом. То је место где проводим безброј сати тренирајући у тениском клубу. Познајем људе који раде на теренима и осећам се пријатно. То је и додатни притисак, када желите да дате све од себе код куће. Такође, чињеница је да је шљака најзахтевнија подлога у мом спорту", истакао је први тенисер на АТП листи.

"Иванишевић остаје пријатељ"

Ђоковић је недавно прекинуо сарадњу са тренером Гораном Иванишевићем, а у Монаку тренира уз Ненада Зимоњића, за којег каже да му је као брат, али ће тек након турнира разговарати о евентуалном наставку сарадње. Србин је са Иванишевићем провео шест година и освојио 12 великих трофеја.

"Обојица смо осећали да смо један другоме дали максимум и време је да кренемо даље. Веома је једноставно. Он остаје један од најуспешнијих тренера у историји ове игре, оно што смо урадили се не може избрисати. Резултати и историја говоре сами за себе и он остаје добар пријатељ мене и моје породице", нагласио је Ђоковић.

"Синер је много напредовао"

Новак је слободан у првом колу турнира у Монаку, док ће у другом играти са бољим из дуела Романа Сафијулина и квалификанта. Пре финала не може да се сусретне са Јаником Синером, за којег има само речи хвале.

"Јаник је ове године најбољи играч на свету. Направио је огроман успех. Много је напредовао. Његова комплетна игра - сервис, кретање, ментална снага, увек је ту. Разлика у важним мечевима између Јаника Синера у последњих шест месеци и Јаника Синера од раније је што сада побеђује у битним дуелима. Учио је из претходног искуства, постао је чвршћи и бољи играч", закључио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света се увелико спрема за нове изазове, а јутрос је његов тренинг на теренима у Монте Карлу привукао велику пажњу.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво