Читај ми!

Федерер излази на терен после необичне повреде колена

Швајцарски тенисер Роџер Федерер открио је новинарима у Ки Бискејну да је повредио колено у купатилу, док је спремао каду за купање својих кћерки близнакиња. Трећи тенисер света играће свој први меч од операције 3. фебруара против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Објашњавајући како је дошло до повреде, Федерер је рекао да се у једном тренутку окренуо и чуо како је колено кврцнуло.

"Био је то врло једноставан покрет који сам вероватно извео милион пута у животу. Нисам мислио да је нешто посебно у том тренутку", рекао је Федерер.

Убрзо му се колено надуло, а неколико дана касније подвргнут је артроскопској операцији да би поправио покидани менискус. У петак ће на турниру у Мајамију играти против свог старог ривала Хуана Мартина дел Потра.

Федерер има 34 године, а кроз целу каријеру је био узор издржљивости и здравља. Ово ће му бити 16. наступ на овом турниру, иако га је пропустио прошле године због згуснутог распореда.

Федерер се ове године касније одлучио да се пријави, изненађен и обрадован брзим опоравком. Провео је 12 дана на штакама, а последњих девет дана је тренирао без ограничења.

"Очекивања су ми стварно ниска, што је лепо за промену. Само желим да видим где сам тренутно. Стварно сам радостан што сам се вратио. Да будем искрен, нисам очекивао да ћу поново бити овде, после операције", рекао је освајач 17 гренд слемова.

За време његовог одсуства десиле су се две битне ствари у тенису: позитивни допинг тест Марије Шарапове и обновљена расправа око једнаких награда за мушкарце и жене.

Федерер је рекао да је "потпуно изненађен" суспензијом и тестом Шарапове и истакао да мисли да тенис нема проблема с допингом, али да би волео да види боље тестирање.

"У Дубаију сам био 10 година и само једном сам тестиран. То није добро за мене. У Швајцарској ме више тестирају, јер човек који то тамо ради живи у мом селу. Дошао је да ме види дан после операције и недељу дана после тога", рекао је Федерер.

Некада први играч света рекао је да јесте за једнаке награде.

"Драго ми је да су неке од најбољих спортисткиња на свету дошле из тениса. Једнаке новчане награде су добра ствар", рекао је Федерер.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара