Читај ми!

Јовановски: Желим да поправим пласман на ВТА листи и одем на ОИ

Српска тенисерка Бојана Јовановски изјавила је да јој је циљ да следеће године поправи позицију на ВТА листи и пласира се на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Јовановски тренутно заузима 76. позицију на ВТА листи, а најбољи пласман јој је 32. место.

Бојана Јовановски је на измаку ове сезоне успела да пружи добре партије током неколико турнира за редом што јој даје основ за велика очекивања у наредној години.

"Желим да се добро припремим за 2016. годину, да све тренинге обавим по плану и тада ћу напредовати на ВТА листи и премашити свој најбољи ренкинг. Нећу бранити поене из ове године, па ће ми и то омогућити да напредујем, уз игру за коју очекујем да буде на високом нивоу. Највећа жеља ми је одлазак на Олимпијске игре у Рио. Верујем да ћу успети да се пласирам на Игре", рекла је Јовановски, пренео је Тениски савез Србије.

Она је рекла да је задовољна јер је први пут после три године у континуитету одиграла шест турнира.

"Успела сам да извучем максимум у самом финишу сезоне, на азијској турнеји. Одиграла сам полуфинале у Ташкенту и Тијанђину, а сада следи одмор, па припреме за нову сезону која, почиње турнирима у Аустралији. Азија је посебна за мене, увек сам тамо правила добре резултате", додала је Јовановски.

Репрезентација Србије ће 6. и 7. фебруара наредне године као домаћин играти против Шпаније у Светској групи Два у Фед купу.

"Противник је јак и неугодан. Желим да помогнем репрезентацији, као што сам то увек чинила. Али, то подразумева да будем потпуно здрава, јер само тако могу да се ставим на располагање селекторки Татјани Јечменици. Ако бисмо наступиле у најјачем саставу, а ту мислим на наступе Ане Ивановић и Јелене Јанковић, могле бисмо да победимо Шпанију", додала је Јовановски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара