Камински на путу за Сједињене Државе

Кошаркаш Партизана фотографисан је на аеродрому "Никола Тесла" где путује за Сједињене Државе, па је извесно да он неће бити међу четири странца који ће играти финале кошаркашке Супер лиге против Црвене звезде, преноси Спортклуб.

Вечити ривали до четвртка имају рок да се определе за четири странца који ће наступити у плеј-офу кошаркашке Супер лиге Србије.

У редовима Партизана неће бити Френка Каминског који је већ на путу за Сједињене Државе. Иако је дошао као једно од највећих појачања за црно-беле, Камински није оправдао очекивања ни клуба, а ни навијача.

Жељко Обрадовић је обично започињао утакмице са њим, али би га по изласку са паркета, у игру враћао само у тренуцима када Кабокло, Ледеј и Смаилагић имају проблеме са фауловима.

Црвена звезда је после свега три утакмице у серији савладала тим Жељка Обрадовића и освојила трофеј регионалне АБА лиге, а Американац је у овим мечевима у просеку проводио око 11 минута на паркету.

С обзиром да центру истиче мандат у клубу по крају сезоне, Камински је у недељу вероватно одиграо последњи меч у црно-белом дресу.

Oве сезоне je у Евролиги просечно бележио 8,9 поена, 3,4 скока и 1,6 асистенције по утакмици, док је у АБА лиги имао учинак од девет поена, 3,2 скока и 1,1 асистенције.

Партизан ће поред Каминског морати да се одрекне још двојице кошаркаша. Међу странцима у редовима црно-белих су Зек Ледеј, Матеуш Понитка, Џејмс Нанели, Пи-Џеј Доужер, Бруно Кабокло и Џејлен Смит.

Капитен Кевин Пантер, српски пасош добио је раније, у периоду када је наступао за Црвену звезду. 

Кошаркаши Партизана дочекаће у петак, 24. маја од 18.30 часова екипу Меге, док ће се два сата касније састати Црвена звезда и ФМП.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије