Троицки удвостручио предност Србије

Тениска репрезентација Србије повела је са 2:0 после првог дана такмичења у првом колу Светске групе Дејвис купа у Краљеву. Новак Ђоковић рутински је савладао Делића а предност је дуплирао Виктор Троицки после великог преокрета и маратонског меча са Борном Ћорићем у пет сетова 3:2 (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) Пласман у четвртфинале избориће репрезентација која забележи три победе.

Тениска репрезентација Србије на корак је од пласмана у четвртфинале Светске групе Дејвис купа пошто у мечу првог кола води у Краљеву против селекције Хрватске са 2:0.

Троицки је на спектакуларан начин довео Србију на праг четвртфинала, јер се после изгубљена два сета и сјајне игре хрватског тинејџера чинило да гостујући тим има "у руци" изједначење.

Ћорић је заиста импоновао приказаним тенисом, био је у великом залету, међутим, искуснији Троицки није посустајао, корак по корак хватао је одговарајући ритам и успео да наметне иницијативу.

Агресивнијим приступом српски тенисер стабилизовао је игру, противник је био на све већим искушењима, а када је Троицки брејком у четвртом сету повео са 3:2 Ћорићева кола кренула су сасвим низбрдо, а његова ситуација додатно је погоршана због проблема са повредом ноге.

У одлучујућем петом сету хрватски тенисер није имао никаквих решења да заустави захукталог противника. Троицки је деловао сигурно и одлучно, ношен подршком са трибина потпуно је господарио тереном и низом успешних гемова направио велики преокрет за блиставу победу након три сата игре.

У суботу је на програму меч дублова у којем Ненад Зимоњић и Виктор Троицки играју од 14 сати против Франка Шкугора и Марина Драгање, а у недељу, последњег такмичарског дана, од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Пласман у четвртфинале Дејвис купа избориће репрезентација која забележи три победе.

Овако је протекао меч у Краљеву:

18.15 - Крај меча, велика победа Виктора Трицког над сјајним Борном Ћорићем после великог преокрета - 3:2 у сетовима - 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

18.01 - Још једном Троицки одузима сервис Ћорићу и сада има велику залиху од два брејка предности у одлучујућем сету - 3:0.

17.53 - Наш тенисер сјајно отвара олучујући сет брејком - 1:0 води Виктор.

17.45 - После више од два и по сата игре резултат је нерешен - 2:2. Питање победника у овом дуелу биће одлучено у петом сету! Троицки је четврти сет добио са 6:2. Борна тражи још један медицински тајм аут у свлачионици.

17.41 - Троицки још једном прави брејк и на корак је од одласка у пети сет у ком ће моћи да тражи и победу у овом мечу - 5:2. 

17.31 - Можда и кључни тренутак у целом мечу, Троицки први долази до брејка у четвртом сету и води са 3:2. Наш тенисер све сигурнији у игри, док Борна дејује као да губи снагу.

17.04 - Наш тенисер смањује вођство Хрватског тенисера на 2:1 у сетовима. Много боља игра Троицког него у досадашњем делу меча, 6:3 је добио овај сет. Хрватски тенисер принуђен да затражи медицинску помоћ у свлачионици.

16.55 - Виктор још једном одузима сервис противнику и сада има брејк предности у трећем сету. 

16.46 - У четвртом гему Троицки коначно одузима сервис противнику и враћа брејк. Радује знантно боља игра нашег тенисера у овом делу игре - 2:2. 

16.27 - И одмах на старту трећег сета нови брејк. Наш тенисер једноставно нема решења за младог хрватског тенисера. 

16.21 - Хрватски тенисер сигурним сервисом долази до тријумфа и у другом сету - 6:1. Потпуно заслужено вођство Борне Ћорића. 

16.16 - Троицки наставља са веома лошим тенисом. Поново губи сервис и пружа прилику Делићу да на свој сервис дође до велика два сета предности. 

16.00 - Ћорић и на старту другог сета наставља сјајну серију. Виктор поново олако препушта сервис противнику који сада води са 2:0. 

15.54 - Хрватски тенисер у десетом сету поново долази до брејка и осваја први сет резултатом 6:4. 

15.28 - Борна Ћорић успева да се у четвртом сету реваншира Виктору и узврати му брејк - 2:2. 

15.17 - Сјајан почетак за нашег тенисера. Троицки користи другу брејк шансу и већ на старту овог дуела одузима сервис противнику - 1:0 

15.11 - У Краљеву почео и други меч Дејвис купа између Виктора Троицког и Борне Ћорића. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара