Обрадовић: Постоје ствари на које не може да се утиче, Партизан заслужује Евролигу

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после пораза од Црвене зедзе да му је после првог меча било јасно да на неке ствари не може да се утиче, али је убеђен да ће његов тим играти Евролигу идуће сезоне јер то заслужује.

Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу шампиона АБА лиге победом над Партизаном резултатом 76:82 у трећем мечу финалне серије.

"Желим да честитам играчима Звезде на освојеној титули. После прве утакмице видели смо да постоје ствари на које не може да се утиче. Само се надам се да ће сви који прате АБА лигу бити паметнији пред наредну сезону, ми ћемо сигурно бити, јер су неке ствари које се дешавају невероватне. Захвалио бих се навијачима који су пружали сјајну подршку током читаве сезоне", рекао је Обрадовић на почетку конференције за медије.

Одлука да Нанели не игра била је његова.

"Био сам право да вам кажем изненађен када сам сазнао да се нешто догодило. Имали смо тренинг од 10 пред утакмицу. Завршили смо тренинг пола сата пре него што је Црвена звезда дошла у "Арену". Да ли је играч Звезде започео? Nе знам. Шта је Нанели урадио? Такође не знам. Одлука да Нанели не игра је лично моја, јер је провео неколико сати у полицијској станици и сматрао сам да не може да игра. Свако треба да сноси последице за своје одлуке. Жао ми је што се овако нешто догодило и да се о таквом инциденту прича пред финале", рекао је Обрадовић.

"Када се анализира, већ после прве утакмице је било јасно где ће серија отићи и како ће се ситуација развити, јер постоје ствари на које не може да се утиче",  закључио је тренер Партизана.

Рекао је да је Партизан био у игри у свим мечевима.

"Ми смо у свим утакмицама били у прилици да преокренемо, били смо у мечевима, и вечерас смо током већег дела заостајали један посед, али ипак нисмо успели да преокренемо и победимо", изјавио је један од најтрофејнијих европских тренера. 

Убеђен је да ће Партизан играти Евролигу наредне сезоне иако му место није загарантовано.

"Нисам забринут да ли ћемо играти Евролигу, јер сам убеђен да Партизан има место у Евролиги. Због свега што овај клуб значи и што је дао европској кошарци заслужује место у Европи. Овај клуб због хиљаду ствари заслужује да игра Евролигу. Сви заједно ћемо пробати да се припремимо и да наредне године будемо на вишем нивоу у свим такмичењима", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да су његови играчи много желели победу и да их је то спутало.

"Сезона је страшно напорна, неки играчи су били мало више оптерећени неки мало мање. Неки су се оптеретили из превелике жеље, па их је то саботирало", рекао је Обрадовић после чега је критиковао и лоше проценте шута из игре своје екипе, закључио је тренер црно-белих.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије