Читај ми!

Надал „одувао“ Робреда

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у полуфинале Ју-Ес опена у Њујорку, пошто је победио сународника, 22. тенисера света Томија Робреда са 3:0 у сетовима (6:0, 6:2, 6:2). Надалу је за ову победу требало само 100 минута и просто је „одувао“ са терена човека који је у претходном мечу елиминисао Роџера Федерера.

Други тенисер света Рафаел Надал ове године је одиграо 20 мечева на тврдој подлози и остварио 20 победа. Он се ове године у фебруару, после седмомесечне паузе због повреде колена, вратио на терен, одиграо је 61. меч, забележио 58 победа и освојио девет титула.

"Сјајно је када одиграте добар меч у четвртфиналу. Одличан је осећај када свакога дана играте све боље", рекао је Надал.

Робредо, који је у осмини финала победио Роџера Федерера, ниједном није озбиљније запретио Надалу, у мечу који је трајао сат и 40 минута.

"Брзо је направио велику предност и нисам ништа могао да урадим. Био је сувише добар", рекао је Робредо.

Надал ће у полуфиналу играти против деветог тенисера на АТП листи, Француза Ришара Гаскеа, који је победио четвртог носиоца, Шпанца Давида Ферера са 3:2 (6:3, 6:1, 4:6, 2:6, 6:3).

Гаске се тако први пут после шест година пласирао у полуфинале неког гренд слем турнира.

Надал и Гаске до сада су се састали 10 пута, а Шпанац је остварио свих 10 победа.

"Последњи пут када сам га победио, имао сам 13 година. То је било давно", рекао је Гаске мислећи на такмичење у јуниорској конкуренцији.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара