Читај ми!

Мари одбранио Бризбејн

Британац Енди Мареј успео је да одбрани титулу на турниру у Бризбејну пошто је у финалу савладао бугарског тенисера Григора Димитрова са 7:6 (7:0), 6:4.

До 25. титуле у каријери Мареј је дошао после 87 минута игре пуне преокрета. Бугарин је намучуи Марија, који је захваљујући искуству у оваквим ситуацијама успео да преокрене меч у своју корист. Димитров је од самог старта напао дуго водио, пропустио сервис за сет. У другом сету, такође, први стигао до брејка. Ипак, Мари успео да исконтролише меч и стигне до тријумфа.

 Димитров је сјајно отворио меч и врло брзо повео са 3:0. Предност брејка чувао је све до 9. гема када је при вођству 5:3 сервирао за сет. Огроман притисак, пошто је играо за први трофеј у каријери, учинио је своје и Димитров је изгубио свој сервис. Мареј је смањио предност ривала на 5:4, а убрзо материјализовао свој почетни ударац и изједначио на 5:5.

Сет је затим "отишао" у тај брек у којем бугарском тенисеру ништа не полази за руком и Мареј ту 13. игру добија са максималних 7:0.

Димитров је нову прилику пропустио у другом сету пошто је опет направио брејк за вођство од 3:2. На његову жалост Мареј је одмах узвратио истом мером и изједначио на 3:3.
Искуснији Британац није виша ништа препуштао случају и на крају стигао до заслуженог тријумфа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара