Читај ми!

Србија изгубила у финалу

Тим Србије није успео да освоји Хопман куп у Перту, пошто је мешовити дубл у финалу изгубио од Шпаније у два сета, 6:4, 7:5. Шпанија је тако славила са 2:1 и освојила своју четврту титулу у такмичењу које постоји 25 година. Србија није до сада освајала трофеј.

Тениска репрезентација Србије није успела да освоји први Хопман куп у историји, пошто је данас у финалу изгубила од Шпаније са 2:1.

Победнички поен Шпанији донео је микс дубл Фернандо Вердаско - Анабел Медина Гаригес који је био бољи од Новака Ђоковића и Ане Ивановић са 6:4, 7:5.

Ђоковић и Ивановић нису успели да нађу кључ дубл игре против очигледно много уигранијег шпанског тандема, који је на крају заслужено славио.

У првом сету шпански дубл је после три направљена брејка повео са 5:2. Српски тенисери су успели да врате брејк и после гема на Ђоковићев сервис смање на 4:5. Али, у наредном гему Вердаско је био сигуран приликом сервиса и донео Шпанији предност у финалу.

У другом сету су оба дубла чувала сервис, а први брејк је направљен у 11. гему, чиме је Шпанија повела 6:5, а онда потом и освојила други сет и победила.

Водећи поен за Србију претходно је освојио Новак Ђоковић победом над Вердаском од 6:3, 7:5, а изједначила је Медина Гаригес која је била боља од Ивановић резултатом 6:4, 6:7 (3:7), 6:2.

Српски тенисер је у мечу са Вердаском углавном из дефанзиве контролисао меч што је било довољно да га на крају матира.

Ђоковић је у првом сету дошао до брејка у четвртом гему (3:1) и након тога на дистанци држао Вердаска.

У другом сету, Ђоковић је одмах напао сервис Вердаска , четири пута био у прилици да направи брејк, али је упорни шпански тенисер одбијао све нападе и повео са 1:0.

Неписано правило у тенису да неискоришћене брејк лопте већ у следећем гему користи противник, и овога пута се показало као тачно, пошто је Вердаско у трећем гему искористио брејк лопту и повео са 3:0.

Ђоковић је стоички поднео ова три везана "ударца" Вердаска, а онда је преокренуо ток меча у своју корист - 3:3.

Код резултата 5:5, Вердаско је већ био уздрман и једним форхендом у мрежу примио још један брејк, за вођство Ђоковића од 6:5, који на свој сервис користи другу меч лопту.

Ана Ивановић је у већем делу овог дуела деловала немоћно у односу на Гаригес која није направила ни једну дуплу грешку током меча.

Ивановић је истина. у оба прва сета водила - са 2:0, односно 3:0, али је оба пута посустајала и допуштала шпанској тенисерки да преузме контролу.

Наса тенисерка је у другом сету успела некако у тај брејку да изједначи у сетовима, али је у трећем одлуцујехем делу игре потпуно препустила иницијативу Гаригес.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара