Казна од 15 дана затвора за истрчавање на терен током финала

Суд у Москви осудио је на 15 дана затвора једну од четири особе које су улетеле на терен за време финала Светског првенства у фудбалу између Француске и Хрватске, на стадиону "Лужњики" у Москви.

Судија је оптуженој Вероники Никушини забранио и да током идуће три године присуствује спортским догађајима, преноси Ројтерс. Троје преосталих који су ухапшени заједно са оптуженом, сачекаће понедељак у притвору до изрицања пресуде.

Одговорност за инцидент преузела је на Твитеру феминистичка панк рок група "Пуси рајот", чији су чланови својевремено ухапшени због протеста против руског председника Владимира Путина у једној цркви.

За време другог полувремена финала у недељу, три особе у белим мајицама и црним панталонама улетеле су на травњак, из дела који се налазио иза француског гола, док је четврта особа покушала да уђе на терен, али су је спречили редари, пренео је Ројтерс.

Три особе су трчале око 50 метара, у различитим смеровима, пре него што су их редари оборили на земљу и извукли с терена.

Утакмица је била прекинута мање од једног минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара