Читај ми!

Партизан пред Пиксијем обезбедио борбу за Лигу шампиона, а Радничком 1923 пласман у Европу

Фудбалери Партизана славили су 1:0 на гостовању код Чукаричког у шестом колу плеј-офа Суперлиге Србије. У истом термину је Младост на домаћем терену у Лучанима победила ТСЦ 2:0.

Два главна конкурента за друго место Суперлиге Србије Партизан и ТСЦ играли су своје дуеле истовремено са различитим исходима.

Партизан је славио 1:0 на Бановом брду против Чукаричког.

Стадион на Брду је последњих година био место на ком су црно-бели редовно губили бодове. Овога пута то није био случај.

Домаћини су претили на старту меча, али нису успели да савладају Александра Јовановића. Уследио је дуг период "мртве игре" без озбиљнијих прилика и претњи.

Право ниоткуда се искреирала погодна позиција са Ксандера Северину и погодак у 55. минуту. 

Најзобиљнија шанса Чукаричког на мечу десила се у 69. минуту, кад је после прекида са леве стране лопта легла на ногу Доцићу на шест метара од гола. Бојан Ковачевић је спасио мрежу гостију интервенцијом на гол-црти.

Последњи важни моменат десио се у петом минуту судијске надокнаде пошто је играч Чукаричког Марко Доцић као последњи играч одбране начинио фаул за директан црвени картон.

Меч је гледао селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

Поразом ТСЦ-а у Лучанима, Партизан је са пет бодова предности осигурао друго место и учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Разлог да славе имају и чланови клуба Раднички 1923 из Крагујевца, јер су поразом Чуке обезбедили антологијски пласман у Европу. Са четвртог места ће учестовати у квалификацијама за Лигу Европе.

Управо ће Партизан и Раднички 1923 играти дуел у последњем колу плеј-офа у Хумској. Чукарички гостује код Црвене звезде.

Неславно издање ТСЦ-а у Лучанима

Гости из Бачке Тополе дуго су путовали до Лучане и повратак назад биће још дужи због пораза. Први гол је пао већ у 14. минуту преко Марка Величковића. Вођство је дуплирао  Александар Варјачић у 54. минуту на асистенцију Жарка Удовичића.

ТСЦ је остао на 72 бода и самим тим без прилике да угрози Партизан на другој позицији на табели, која води у квалификације за Лигу шампиона. 

Младост слави и прекид низа од четири пораза, налазе се на седмом месту са 46 бодова.

ТСЦ затвара сезону против Напретка, док Младост гостује код Војводине у Новом Саду.

Суперлига Србије (плеј-оф), 36. коло:

Четвртак:
Раднички 1923 - Војводина 0:0
Напредак - Црвена звезда 0:4

Петак:
Младост - ТСЦ 2:0
Чукарички - Партизан 0:1

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије