Читај ми!

Нишлијe овацијама дочекалe своје олимпијце

Неколико хиљада Нишлија дочекало је испред Градске куће своје суграђане који су учествовали на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и средњошколце који су освајали медаље на научним олимпијадама.

Овацијама, аплаузима и скандирањем "Србија, Србија", "шампиони, шампиони" окупљени грађани поздравили су најпре учеснике научних олимпијада Новака и Богдана Станојевића, Милицу Нешић, Петра Пешића, Александра Милосављевић и Богдана Ђорђевића, а потом спортисте и тренере, учеснике Олимпијаде у Рију. 

Са балкона Градске куће окупљене грађане поздравили су атлетичар Ненад Филиповић, кошаркаш Стефан Јовић, ватерполиста Сава Ранђеловић, кошаркашки тренер Драган Ратковић и џудо трнер Никола Милошевић.

Сви они изразили су одушевљење што је први пут у Нишу организован дочек за спортисте и тренере који су учествовали на Олимпијским играма.

"Били смо на такмичењу са најбољима, радили са најбољима, али је најбољи осећај бити поново код куће", истакао је тренер џудиста Никола Милошевић.

Атлетичар Ненад Филиповић захвалио се свима који су њему и другим спортистима пружали подршку на такмичењу у Рију, а посебно је захвалио својој породици.

Тренер кошаркашица Драган Ратковић такође је изразио захвалност свим грађанима који су пратили, бодрили наше спортисте и због Олимпијских игара провели много непроспаваних ноћи.

"Када се суочите са проблемима направите план и тактику како да их победите и постаћете олимпијски шампион у својим животима", казао је Ратковић.

Нишки спортисти донели су укупно три медаље и то златну - ватерполиста Сава Ранђеловић, сребрну кошаркаш - Стефан Јовић и бронзану медаљу, помоћни тренер кошаркашица Драган Ратковић.

Веће града Ниша је донело одлуку да сви нишки спортисти који су учествовали на Олимпијади у Рио де Жанеиру буду награђени са по 50.000 динара.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара