Дабовић: Доминација; Маљковић: Бајка остварена

Кошаркашице Србије срећне и поносне због успеха у Рију. Вратили смо се са оствареном бајком, рекла је селекторка Марина Маљковић.

Капитен женске кошаркашке репрезенатције Србије Милица Дабовић изјавила је да је бронзана медаља на Олимпијским играма у Рију круна њене каријере и да се зато повлачи из националног тима.

"Хвала свима што од нас ништа нико није очекивао, већ само пласман у следећи круг. Веровали смо од почетка до краја у медаљу. Срећна и поносна, обрадовали смо малу нацију, а остварили велику доминацију", рекла је Дабовић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Она је истакла да ће се у септембру, у квалификацијама за ЕП, званично опростити од репрезентативног дреса.

"Ово је круна каријере и срећна нам што сам завршила. У септембру у квалификацијама ћу се поздравити са свима. Немам шта да урадим више после европског злата и олимпијске бронзе. Не желим да ме победе", поручила је Дабовићева.

Селектор Марина Маљковић истакла је да јој је жеља да се после сјајних резултата српских спортиста у Рију што више деце бави спортом.

"Почаствовани смо што је женска репрезентација направила нови успех. Драго ми је што смо наставили са великом борбом, красила нас је стално. Вратили смо се у наш град са оствареном бајком", истакла је Маљковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије