Пољак продаје медаљу из Рија како би помогао болесном дечаку

Пољски атлетичар Пјотр Малачовски објавио је на Фејсбуку да продаје сребрну медаљу коју је освојио на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, како би помогао у лечењу трогодишњег дечака.

Малачовски је на Играма у Рију заузео друго место у бацању диска, а одличје које је освојио одлучио је да прода како би трогодишњем Олеку Шиманкому помогао у борби против рентинобластома, врсте рака ока.

Он је на Фејсбуку написао да су његови рођаци Доминика и Себастијан Кулчик, једни од најбогатијих Пољака, показали намеру да купе сребрну медаљу коју је ставио на аукцију како би се обезбедио новац за лечење Олека.

Малачовски није објавио за колико ће медаља бити продата, али је навео да је сума од 130.000 долара испуњена.

"Моја сребрна медаља данас вреди много више него пре недељу дана, када сам је освојио", написао је Малачовски на Фејсбуку.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво