Kако се у Србији навијало, радовало и страховало

После наших златних ватерполиста - потоп! Радост из бразилског базена преплавила је српске улице. Еуфорија је у ситне сате тек почела. После златних ватерполиста и још једне непроспаване ноћи, славио се успех сребрних одбојкашица.

Све је јасно - Србија је током Олимпијских игара променила временску зону. Да је вредело, најбоље знају породице олимпијаца. Сузе и смех смењивали су се код Огњеновића и Бракочевића у Зрењанину.

"Плакао сам јутрос највише због свих девојака, због свега што је пропуштено и освојено", каже Миливоје Бракочевић, отац Јоване Бракочевић.

"Ја сам веровала у златну медаљу, да ли верујете, али и ова сребрна је златног сјаја", прича Босиљка Огњеновић, мајка Маје Огњеновић.

Једнако сија и бронза кошаркашица. Повратак на постоље чекао се више од четврт века. Навијачи знају да награде. Срце је прескакало у Шапцу, где кајакаши доносе сребро.

"Отприлике ми је и пулс био као кад сам се такмичио", каже Милан Ђенадић из Кајак клуб "Зорка" из Шапца.

Рекорд за бронзу оборила је Ивана Шпановић, очекивања је испунила 18-годишња Тијана Богдановић.

Суботица је дочекала шампиона од кога је све почело. Давор Штефанек донео је обећано злато. Има још једну жељу и још једно обећање.

"Следеће године ће бити Европско првенство у Србији, у Београду или Новом Саду, и било би лепо кад би било много публике да пред својом публиком освојим и то злато и употпуним сва три злата", истиче златни олимпијац.

Док Штефанек није спортску срећу окренуо у корист српских олимпијаца, у Србији се туговало, чини се, и више него што је примерено. Лекција за негативце - подршка бразилских навијача за Новака Ђоковића нарочито.

"Нажалост, није успео али може он да рачуна на бразилску подршку увек. Желим да се захвалим одбојкашкој екипи Србије што су добили велику подршку бразилских навијача. То може да се види по речима да су Бразил и Србија као браћа", наглашава Хуан Оливеира Бомфим из Амбасаде Бразила у Србији.

Србија и Америка, кошаркашко финале пратиће се без даха. Милован Теофиловић, први тренер Ваљевца Милоша Теодосића, у једно не сумња: "Он ће свакако бити један од понајбољих играча и ја, познавајући га, знам да ће дати све од себе. Сигурно ћемо дати све од себе и ако Бог да, да освојимо злато."

Еуфорична завршница 17 олимпијских дана и бројне непроспаване ноћи врхунац ће достићи у вечерашњој церемонији затврања 31. Олимпијских игара. Од сутра оправдања не вреде, али победе настављају да инспиришу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво