Извињење Рајана Лохтија: Прихватам одговорност за своју улогу у овом догађају

Амерички пливач Рајан Лохти извинио се зато што је измислио да је био жртва оружане пљачке током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру и рекао је да је прихватио своју одговорност у том инциденту.

Лохти је прво навео да су му људи у полицијским униформама стављали пиштољ на чело и тражили новац, али је полиција то оспорила и навела да су пливачи у исто време вандализовали тоалет на бензинској пумпи, а онда чуварима платили штету.

Локти је неколико пута мењао причу шта се десило, а у петак је рекао да су чувари наплатили штету од њих под претњом оружјем. Полиција је навела да је на пумпи био један чувар и да није вадио оружје из футроле.

Раније током дана се Олимпијски комитет САД такође извинио због инцидента, рекавши да је Лохтијево понашање неприхватљиво.

"Извињавам се због свог понашања, зато што нисам био пажљивији и искренији у описивању догађаја тог јутра и због тога што сам скренуо на себе пажњу са многих спортиста који су испуњавали снове наступом на Олимпијским играма", написао је Лохти.

Он је рекао да је чекао да се заврше правна питања пре него што се огласио по овом питању. Судија у Бразилу оптужио је пливаче за подношење лажне полицијске пријаве, а Гунар Бенц, Џејмс Фајген и Џек Конгер нису могли да напусте земљу пре правног закључка приче.

Они су се нагодили са судијом да плате 10.000 долара једној добротворној организацији у Бразилу у замену за пасоше.

"Трауматично је када сте у страној земљи - са језичком баријером - и када вам странац под претњом пиштољем захтева новац и не дозволи вам да одете. Али, без обзира на било чије понашање те ноћи, требало је да се поношам са више одговорности. Жао ми је због мојих тимских другова, навијача, осталих спортиста, спонзора и организатора овог великог догађаја", написао је Лохти.

Освајач 12 олимпијских медаља, од чега пет златних, рекао је да прихвата одговорност за све што се десило.

"Са великим поносом представљам своју земљу на Олимпијским играма и ово је ситуација која је требало да се избегне и која је морала бити избегнута. Прихватам одговорност за своју улогу у овом догађају. Научио сам неке вредне лекције", написао је Лохти.

Он је изразио захвалност свима на организацији Олимпијских игара, као и народу Бразила на добродошлици и прихватању.

"Превише је већ речено и превише вредних ресурса је потрошено на оно што се десило протеклог викенда, тако да се надам да ћемо од сада време проводити на слављењу сјајних прича и наступа са ових Игара", навео је Рајан Лохти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије