Рајан Лохти измислио причу о пљачки

Амерички пливач Рајан Лохти измислио је причу да је у Рио де Жанеиру био опљачкан уз претњу ватреним оружјем, изјавио је званичник бразилске полиције. Лохти је, наводно, учествовао у инциденту на бензинској станици.

Званичник полиције је за агенцију АП рекао да је Лохти заједно са још три америчка пливача, Џеком Конгером, Ганаром Бенцом и Џимијем Фајгеном, у недељу око шест сати изјутра по локалном времену стао на бензинској станици у предграђу Рија, Бара де Тижука, где се одржава већина догађаја током Олимпијских игара.

Један од америчких пливача је покушао да отвори врата спољног тоалета, који је био закључан. Онда су на силу отворила врата и сломили их, а потом се појавио чувар.

Званичник наводи да је чувар имао пиштољ, али га није вадио из футроле, нити га је уперио у пливаче.

Према наводима званичника, онда је стигао менаџер пумпе, који је уз помоћ једног купца који је знао енглески, затражио да амерички пливачи плате сломљена врата. Након свађе, они су му платили нешто новца и отишли.

Званичник истиче да су Конгер и Бенц, који су касно синоћ спречени да се укрцају на авион за САД, полицији рекли да је прича о пљачки измишљена.

Бразилска полиција ће после подне одржати конференцију за новинаре поводом тог догађаја.

Бразилске власти спречиле су синоћ Бенца и Конгера да полете авионом за САД са аеродрома у Рио де Жанеиру и привеле их ради испитивања у вези са сумњивим исказима о пљачки коју су раније пријавили, а након неколико сати су их пустили.

Суд у Бразилу је наложио да се одузму пасоши Лохтију и Фајгену, али је Лохти већ раније напустио Бразил.

Бразилска полиција је затражила њихове исказе о пријави пљачке коју су поднели у Рију у недељу, када су четворица пливача, како тврде, опљачкана уз претњу оружјем у таксију у том граду.

Међутим, полиција тврди да се подаци које су они дали о томе када су тачно стигли у олимпијско село не поклапају са снимцима са безбедносних камера.

Амерички олимпијски тим је у међувремену саопштио да су локалне власти ослободиле Бенца и Конгера, с тим да наставе са њима разговоре данас.

"Џејмс Фајген такође комуницира са локалним властима и намерава да настави са давањем исказа о инциденту", наводи се у саопштењу.

Лохтијев адвокат рекао је Би-Би-Сију да се он вратио у САД пре два дана, пре било каквог судског налога, и да од њега није тражено да остане у Бразилу ради даље истраге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије