Читај ми!

Рио: Власти спречиле два америчка пливача да полете за САД

Бразилске власти спречиле су у среду америчке пливаче Гунара Бенца и Џека Конгера да полете авионом за САД са аеродрома у Рио де Жанеиру и привеле их ради испитивања у вези са сумњивим исказима о пљачки коју су раније пријавили, а након неколико сати су их пустиле, јављају агенције.

Двојици њихових саиграча, Рајану Лохтију и Џејмсу Фајгену, забрањено је да напусте земљу, али је Лохти већ напустио Бразил, наводи Би-Би-Си.

Бразилска полиција је затражила њихове исказе о пријави пљачке коју су поднели у Рију у недељу, када су четворица пливача, како тврде, опљачкана уз претњу оружјем у таксију у том граду.

Међутим, полиција тврди да се подаци које су они дали о томе када су тачно стигли у Олимпијско село не поклапају са снимцима са безбедносних камера.

Амерички Олимпијски тим је у међувремену саопштио да су локалне власти ослободиле Бенца и Конгера, с тим да наставе са њима разговоре данас.

"Џејмс Фајген такође комуницира са локалним властима и намерава да данас настави са давањем исказа о инциденту", наводи се у саопштењу.

Лохтијев адвокат рекао је Би-Би-Сију да се он вратио у САД пре два дана, пре било каквог судског налога, и да од њега није тражено да остане у Бразилу ради даље истраге.
Би-Би-Си примећује да је прича у вези са пљачком која се догодила америчким пливачима од почетка конфузна.

Лохти је најпре америчкој ТВ мрежи Ен-Би-Си рекао за тај инцидент, али је портпарол Међународног олимпијског комитета Марк Адамс изјавио да су наводи о пљачки "апсолутно неистинити", док је Амерички олимпијски комитет нешто касније потврдио исказе пливача.
Лохти је рекао да га је непознати мушкарац за викенд опљачкао уз претњу пиштољем док се враћао таксијем у Олимпијско село.

Амерички олимпијац је рекао полицији да је са Фајгеном, Бенцом и Конгером био на прослави у објекту у ком је смештен Француски олимпијски тим у суботу увече и да су такси којим су се враћали у Олипијско село после прославе зауставили мушкарци који су се представили као полицајци.

Један од тих мушкараца му је, рекао је Лохти, прислонио пиштољ уз чело и узео му новац и личне предмете.

Међутим, полиција која истражује о овом случају наводи да нису нађени докази о пљачки и указује на "недоследности" у исказима пливача.

Лохти и Фајген рекли су полицији да су се са саиграчима вратили у Олимпијско село у 04.00 сати по локалном времену, али снимак са наздорних камера показује да су се вратили у 07.00 сати, наводи Би-Би-Си.

Полиција наводи и да није успела да уђе у траг возачу који је америчке пливаче довезао до села, као и да су Фајген и Лохти дали различите исказе о томе како су опљачкани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије