Мунћан рекордно на 800 метара у дворани

Српска атлетичарка Марина Мунћан победила је на дворанском митингу у Бостону, поставивши нови државни рекорд у трци на 800 метара резултатом два минута, пет секунди и 75 стотинки.

Национални рекорд Мунћан је оборила после 23 године, односно претходни је 1988. године у Торину поставила Оливере Станков у времену 2:07,05 минута.

Резултат у Бостону потврда је добре форме наше атлетичарке пред дворанско Европско првенство у Паризу.

Према оцени Атлетског савеза Србије, и наши остали представници су током викенда на медјународној сцени забележили вредне резултате.

Троскокашица Биљана Топић и скакач у вис Милош Тодосијевић су на митингу у Атини заузели треће, односно прво место резултатом 13,83 метара, односно 2,15 метара.

На митингу у Будимпешти данас ће на борилиште изаћи куглаши Асмир Колашинац и Милан Јотановић, Михалил Дудаш ће се такмицити у три дисциплине - 60 метара, 60 м препоне и скок у даљ, Ивана Шпановић ће трчати на 60 и 60 метара препоне, Емир Бекрић на 400 метара, док ће Ивана Петковић после прошлонедељног обарања државног рекорда поново наступити у трци на 60 метара препоне.

На стартним листама од српских атлетичара пријављени су јос Горан Подунавац (60, 400 м), Слободан Мирић (400 м), Александар Крстић (800 и 3.000 м), Ивана Подунавац (60 м), Гордана Милојевић (400 и 60 м препоне).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара