Стрељаштво

Састав за првенство Европе

Селектор репрезентације Србије у стрељаству Зоран Стојиљковић објавио је списак од 18 такмичара који ће учествовати на Првенству Европе у гађању ваздушним оружјем од 1. до 7. марта у Бреши.

На списку су:

Сениори - пушка: Стеван Плетикосић, Драган Марковић и Немања Миросављев - пиштољ: Дамир Микец, Андрија Златић и Димитрије Гргић.

Сениорке - пушка: Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Лидија Михајловић - пиштољ: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и Бобана Величковић.

Јуниори - пушка: Борислав Мазињанин, Игор Чотра и Жарко Трифуновић.

Јуниорке - пушка: Ташсана Богатиновски, Катарина Бисерчић и Драгана Тодоровић.

На овом такмичење се не заслужују олимпијске визе, али то не значи да нема јаких мотива да се постигну добри резултати и освоје медаље - нагласио је Стојиљковић, који је одлучио да не позове јуниоре и јуниорке у дисциплини ваздушни пиштољ.- Неће бити лако, турнир у Минхену је још једном показао колико се сви добро припремају за Шампионат Европе и колико су резултати, бар што се тиче стрелаца из светског и европског врха, високи. Планирамо и припреме уочи Шампионата Европе, а имаћемо два јака домаћа такмичења као пробу - финале Купа Србије 12. и 13. фебруара и Шампионат Србије 19. и 20. фебруара.

На Шампионату Европе 2010. у Меракеру у Норвешкој стрелци Србије су освојили четири златне медаље. Шампионке Европе у сениорској конкуренцији постале су Андреа Арсовић (пушка) и Бобана Величковић (пиштољ), екипно злато освојила је женска сениорска репрезентација ваздушним пиштољем (Јасна Шекарић, Зорана Аруновић и Бобана Величковић) као и женска јуниорска репрезентација ваздушном пушком (Ивана Максимовић, Катарина Бисерчић и Драгана Тодоровић). Мушка јуниорска репрезентација пушком и мушка сениорска репрезентација пиштољем билие су четврте, док је женска сениорска репрезентација пушком освојила шесто место.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара