Олимпизам

Сарадња ОКС и ВМА

Олимпијски комитет Србије и Војномедицинска академија у Београду потисали су проткол о сарадњи којим се унапређење и побољшава здравствена заштита заслужних спортиста Србије.

Сви добитници националних признања, односно они спортисти који су на олимпијским играма, европским и светским првенствима освајали медаље и на најбољи могући начин представљали своју земљу, имаће право на систематске и специјалистичке прегледе на Војномедицинској академији, најпрестижнијој здравственој установи у Србији.

Протокол су потписали су председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и начелник Војномедицинске академије генерал-мајор проф. др сц. мед. Миодраг Јевтић.

Начелник Војномедицинске академије генерал-мајор проф. др сц. мед. Миодраг Јевтић пожелео је свима добродошлицу и рекао: "Врхунски спортисти Србије су промотери највреднијег што земља Србије има. Ми данас успостављамо сарадњу у функцији јачања здравља и подршке врхунском спорту. Ту смо да, пре свега превентивно, а уколико затреба и на други начин помогнемо да наши спортисти и наше спортске легенде остану здраве".

Председник ОКС Владе Дивац је оценио да је ово још један леп пример како држава помаже асовима: "У име свих који ће убудуће имати прилику да користе услуге ВМА, захваљујем начелнику Јевтићу и свим запосленима на Војномедицинској академији који ће водити бригу о здрављу наших спортиста. Оно што је важно истаћи је да је ово и порука младим спортистима, да неко брине о њима и после окончања спортске каријере. Многи спортисти за време својих напорних каријера доживе теже и лакше повреде и сигурно је веома значајно да знају да ће о њиховом здрављу у будућности бринути врсни стручњаци ВМА. Ми спортисти сви имамо своје спортске куће, а данас смо добили и своју кућу здравља."

У име Удружења добитника националних признања председница, прослављена рукометашица, Светлана Цеца Китић, истакла је:  "Оно што ће ова сарадња пружити нашим спортским легендама је драгоцено, јер нема ништа важније од здравља. Надам се да ће и друге институције следити пример ВМА". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара