Златић победио у Минхену

Српски репрезентативац у стрељаштву Андрија Златић, члан ужичког клуба "Алекса Дејовић", победио је у гађању ваздушним пиштољем другог дана турнира у Минхену са 689,5(589) кругова.

У финалу овим оружјем гађао је и Дамир Микец (Полицајац), који је заузео високо пето место са 681,9 (583) кругова.

Јуниорка "Новог Београда Ушћа" Драгана Тодоровић заузела је одлично шесто место у финалу у гађању ваздушном пушком у конкуренцији чак 69 такмичарки, док је Панчевка Ташана Богатиновски остала без финала.

У финале сениорки ваздушном пушком није испела да прође прослогодишња европска шампионка Андреа Арсовић (Партизан) иако је имала одличан основни резултат од 398 кругова. Чак девет такмичарки имало је по 398 кругова, у финалу је било места за четири, па су одлучивали унутрашњи центри.

Све четири такмичарке које су се пласирале у плеј офи имале су по 34 унутрашња центра, Арсовићева 33, и остала је прва испод црте.

Немица Беате Гаус у основном делу такмичења сениорки ваздушном пушком имала је максималних 400 кругова, што је равно апсолутном светском рекорду. У финале су ушле три такмичарке са по 399 кругова, четири са по 398, међу њима и ученица српског тренера Срећка Пејовића, Кувајћанка Мариам Арзоуки, која је на крају освојила четврто место.

Јуниор београдске "Звездаре" Игор Чотра имао је најбољи пласман другог дана ваздушном пушком - 17. место са 587 кругова. Финале је за њега овог пута било делеко, вредело је чак 591 круг.

Трећег дана турнира гађаће мушкарци и жене у апсолутној конкуренцији пушком и пиштољем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара