Рафа и Бланка најбољи

Новинари су изабрали, Рафаел Надал и Бланка Влашић најбољи су спортисти у 2010. години, фудбалска репрезентација Шпаније најбоља екипа. У традиционалној анкети Међународног удружења спортских новинара Надал добио предност над Месијем и Инијестом, док се хрватска атлетичарка нашла испред америчке скијашице Линдзи Вон.

Шпански тенисер Рафаел Надал и хрватска атлетичарка Бланка Влашић изабрани су за најбоље спортисте света у 2010. години у традиционалној анкети Међународног удружења спортских новинара (АИПС).

Ове годне гласали су новинари из 93 државе са свих континената. У конкуренцији мушкараца Надал је са 16,3 одсто гласова био бољи од двојице фудбалера Барселоне Лионела Месија (14,9) и Андреса Инијесте (17,7).

Влашићева је тријумфовала са 19,7 одсто гласова, а друго место заузела је победница Светског купа у алпском скијању Американка Линдзи Вон са 15,2 одсто. Трећа је била белгијска тенисерка Ким Клајстерс са 14,2 одсто гласова.

За најбољу екипу проглашена је фудбалска репрезентација Шпаније, која је освојила титулу првака света. "Црвена фурија" није имала праву конкуренцију и са 42,3 одсто гласова убедљиво је тријумфовала испред хокејашке репрезентације Канаде, која је у Ванкуверу освојила златну олимпијску медаљу.

Најбољи спортисти:

1. Рафаел Надал (Шпанија, тенис) 16,32 одсто гласова

2. Лионел Меси (Аргентина, фудбал) 14,97

3. Андрес Инијеста (Шпанија, фудбал) 14,73

4. Себастијан Фетел (Немачка, Формула 1) 10,12

5. Давид Рудиша (Кенија, атлетика) 8,96

Најбоље спортисткиње:

1. Бланка Влашић (Хрватска, атлетика) 19,76

2. Линдзи Вон (САД, алпско скијање) 15,25

3. Ким Клајстерс (Белгија, тенис) 14,24

4. Федерика Пелегрини (Италија, пливање) 9,28

5. Алија Мустафина (Русија, гимнастика) 8,25

Најбољи тимови:

1. Фудбалска репрезентација Шпаније 42,36

2. Хокејашка репрезентација Канаде 10,

3. Одбојкашка репрезентација Бразила 10,07

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара