Путин: Добробит целе Русије

Премијер Русије Владимир Путин рекао је да ће одржавање Светског првенства 2018. године значајно подићи квалитет живота у тој земљи, пошто ће бити мање криминала, а нација ће бити здравија.

Путин је током своје годишње контакт-емисије рекао и да ће Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. донети том одмаралишту на обали Црног мора инфраструктуру коју можда не би иначе добило.

Руски премијер ангажовао се лично око добијања та два такмичења, пошто жели да подигне углед земље у свету.

Руска влада планира да уложи најмање 10 милијарди долара на значајна побољшања инфраструктуре у 13 градова у којима ће се играти утакмице Светског првенства.

"Упркос великим трошковима, грађани ће убирати плодове у наредним годинама. Биће мање криминала, мање продаје дроге. На крају, то је целовит и искључиво позитиван утицај на будућност земље", рекао је Путин.

За потребе Светског првенства изградиће се много нових објеката, укључујући и 12 нових стадиона.

"Све то ће бити остављено народу и служиће му деценијама. Омогући ће здрав начин живота. Светско првенство моћно развија комплетну инфраструктуру у источним деловима наше земље", рекао је Путин.

Влада ће такође променити Сочи, који ће се из совјетског летовалишта претворити у место налик Монаку, гламурозно и блиставо.

Пројекат организације Зимских игара 2014. године коштаће 30 милијарди долара.

Путин је признао да би та област можда остала запостављена да није Игара.

"Не волим што ово говорим, али можда ни за 100 година не бисмо урадили оно што радимо сада, или можда никад то не бисмо урадили.

Путеви, гасоводи, нове трафо станице...То је Сочи", рекао је Путин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара