Читај ми!

Колаковић: Немамо карактер

Селектор мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић оценио је након пораза од Финске (3:2) у другој утакмици четвртог викенда Ц групе Светске лиге да његови изабраници немају карактер да два узастопна меча одиграју на високом нивоу.

Колаковић је истакао да је Србија шансу за нешто више од почасног бода у другом окршају у Финској пропустила у првом сету у којем је, према његовим речима, "без много муке" дошла до неизвесне развршнице и вођства од 23:22.

"Уследила су два лака пријема што су домаћини искористили и дошли до предности од 1:0 у сетовима. 'Ехо' из првог сета обезбедио је Финцима сигурност и за освајање другог", сматра Колаковић. Он је нагласио да су најбољи српски одбојкаши у наставку сусрета имали и додатне проблеме са умором, али су упркос свему успели да добију трећи и четврти сет и поравнају резултат.

"Грешили смо и у тај-бреку, али морамо да будемо сретни и задовољни, с обзиром да смо дошли до бода практично ни из чега", поручио је Колаковић.

Капитен Бојан Јанић није вечерас поновио солидну синоћну партију, а разлог још једног пораза искусни примач пронашао је у "злим дувовима".

"Има нешто у нама што нас кочи и што нас омете увек када се одлучује. До финиша сетова играмо добро, врло смо близу одлучујућег поена, али онда нам нешто недостаје", рекао је Јанић. Он сматра да сваки репрезентативац "мора сам са собом да реши неке ствари", пошто "када крене лоше, сви вучемо на своју страну и онда настају невоље".

Либеро Никола Росић био је један од бољих у поразу од Финаца.

"Утакмица коју смо вечерас одиграли била је чудна од самог почетка. Као што смо јуче веома лако могли да победимо максималним резултатом, тако је и сада претио да не освојимо ниједан сет", истакао је Росић.

Фински репрезентативци су водили са 2:0 и имали предност средином трећег сета, али онда су како каже Росић његови саиграчи и он "одиграли паметно" и дошли до изједначења.

"Позитивна ствар је што смо успели да се вратимо у игру. Настављамо борбу за пласман на фајнал-ејт у Гдањску", закључио је Росић.

Следећег викенда најбољи српски одбојкаши гостују селекцији Португалије, а ти мечеви заказани су за 25. и 26. јун у Варжиму.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара