Читај ми!

Тријумф одбојкашица

Одбојкашице забележиле победу у мечу првог кола другог викенда Гранд прија који се игра у Пиониру. Савладана је селекција Аргентине са 3:1 по сетовима 25:23, 23:25, 25:22, 25:17. У Другом мечу, од 20.05 састају се репрезентације Кубе и Турске.

Наше одбојкашице покушавају да стигну до циља - пласман на завршни турнир Гран прија. Корак је направљен савладана је солидна селекција Аргентине, која је пружила велики отпор нашим девојкама. Противнице успеле да освоје други сет и стигну до изједначења у сетовима. То као да је пробудило играчице Србије. Заиграле су сигурније и добиле наредна два сета.

Савладала је Србија Аргентину, у мечу у којем није бриљирала, али је забележила очекивану и важну победу. Аргентина је показала да није лак ривал и заслужено освојила други сет, у коме је успела да направи фантастичну серију од 8:0 и од 23:17 за Србију - стигне до 25:23. Тек у четвртом сету изабранице Зорана Терзића су заиграле како умеју и сигуром игром стигле до победе и три бода.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Јована Бракочевић са 22 поена, а истакле су се још Бранкица Михајловић са 12 и Наташа Крсмановић са 10 поена.

Аргентину је предводила Емилче Соса са 21 поеном.

Наредни меч наша селекција игра сутра против Кубе. Меч почиње у 17.20 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму. 

 Србија је на првом турниру у Лођу забележила једну победу и два пораза.Турнир Групе Х Гран прија играће се у београдској хали Пионир од 15. до 17. јуна.

Терзић: Мислили смо да ће нам Аргентина препустити победу

Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић рекао је после данашње победе над Аргентином са 3:1 у хали Пионир, да његова екипа није урадила неке ствари како треба јер је мислила да ће им противнице препустити победу без борбе.

"Узели смо 11 поена више, а Аргентина је направила 11 грешака више и то разлог наше победе, али неке ствари дефинитивно нисмо урадили како треба, а то је последица велике деконцентрације јер смо мислили да ће противник нама препустити победу без велике борбе", рекао је Терзић после прве утакмице другог викенда Гран прија у Београду.

Терзић је додао да није лако побеђивати на такмичењу на којем су неке од најбољих репрезентација света.

"Одбојка се не игра само у Србији и није лако побеђивати, поготово у оваквом такмичењу где су најбоље репрезентације света. Не можемо бити задовољни игром, али је Аргентина одиграла боље него на првом турниру Гран прија", истакао је Терзић.

Техничар репрезентације Србије Маја Огњеновић казала је да је Аргентина одиграла много боље него што су она и њене саиграчице очекивале.

"Нисмо почеле максимално концентрисано и игра нам је била далеко лошија него што можемо, али нам је драго што смо успеле да се вратимо у меч. Аргентина је играла изван својих могућности и много боље него што смо очекивале", казала је Огњеновићева.

Селектор Аргентине Орасио Бастит рекао је да ће његова репрезентација извући доста позитивних ствари из меча са Србијом.

"Некада се победи, некада изгуби, али се из сваког меча може извући много позитивних ствари. Србија је одлично играла у нападу и добро блокирала. Нама је недостајало у завршници сетова где нисмо одиграли како треба, што је Србија знала да искористи", рекао је Бастит.

Капитен Аргентине Емилче Соса казала је да је задовољна како је њена екипа одиграла против Србије.

"Одиграле смо веома добар меч. Ове утакмице нам значе за искуство и драго ми је што смо у неким тренуцима биле изједначене са тако јаком репрезентацијом као што је Србија и искористићемо утакмице на овом турниру да градимо нашу игру и стичемо искуство", казала је Соса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара