Партизан у врху белгијског фудбала

Тренер Генка Френки Феркаутерен сматра да би црно-бели, да се којим случајем такмиче у тамошњој лиги, играли јако запажену улогу. Феркаутерен је посебно истакао и сјајну атмосферу на стадиону Партизана, али није хтео да се изјасни да ли је синоћ прошао бољи, или срећнији тим.

Тренер белгијског првака Генка Френки Феркаутерен није крио задовољством проласком његове екипе у наредну, уједно и последњу рунду квалификација за Лигу шампиона. Међутим, овај стручњак није заборавио да каже неколико речи и о Партизану, али и његовим навијачима.

"Очекивали смо тешку утакмицу и такву смо и добили. Прво полувреме припало је Партизану, а у наставку смо показали да можемо да играмо много боље и тако смо одиграли. Тренер Партизана заслужује све похвале зато што је добро припремио утакмицу. Срећни смо што идемо даље и пред нама је и даље тежак пут, али свесни смо да би многи белгијски клубови желели да су на нашем месту", истакао је Феркаутерен.

Као и већина оних који гостују у Хумској, Феркаутерен се посебно осврнуо и на публику на стадиону.

"Да ли је резултат реалан зависи од тога коју боју дреса носите. Онај који носи плаво-бело сматра да јесте, а онај ко носи црно-бело сматраће да није. Запањен сам великим бројем навијача и невероватном атмосфером. Било је мало незгодно због резултата, јер је Партизан изгубио у коначном скору. Фасциниран сам што су навијачи остали на трибинама, стали иза клуба и подржавали га, иако је испао из квалификација за Лигу шампиона. Сасвим сам сигуран да би Партизан далеко догурао и у белгијском првенству. Био би, уверен сам, учесник плеј-офа. Не знам шта би урадио у плеј-офу, али би сигурно био у врху", рекао је Феркаутерн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије